• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par kredītu izsniedzējbanku studijām un studējošiem 2009.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.2009., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187160

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par Latvijas dalību starptautiska līmeņa izglītības pasākumos

Vēl šajā numurā

30.01.2009., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par kredītu izsniedzējbanku studijām un studējošiem 2009.gadā

 

Finanšu ministrijas rīkotajā izsolē kredītiestādēm par tiesībām 2009.gadā izsniegt studiju un studējošo kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu bija pieteikušās divas bankas – SEB banka un “Swedbank”. Izsoles komisija par uzvarētāju atzina “Swedbank”, kura izsolē kredītu izsniegšanu piedāvāja ar zemākiem kredītprocentiem.

Izsoles piedāvājumu atvēršana notika 29.janvārī Finanšu ministrijā, tajā piedalījās arī abu banku pārstāvji.

Tiesības 2009.gadā izsniegt studiju kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu saņēma “Swedbank” par kopējo summu 18 954 000 latu (procentu likme – sešu mēnešu RIGIBOR likme mīnus 0,07%).

Tiesības 2009.gadā izsniegt studējošo kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu saņēma “Swedbank” par kopējo summu 10 692 000 latu (procentu likme – sešu mēnešu RIGIBOR likme mīnus 0,07%).

Izsoli Finanšu ministrija izsludināja saskaņā ar Ministru kabineta 2001.gada 29.maija noteikumiem Nr.220 “Kārtība, kādā tiek piešķirts, atmaksāts un dzēsts studiju kredīts un studējošā kredīts no kredītiestādes līdzekļiem ar valsts vārdā sniegtu galvojumu”. Izsoles noteikumi tika apstiprināti ar Finanšu ministrijas rīkojumu. Izsoles komisijas sastāvā darbojās Finanšu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, kā arī Valsts kases pārstāvji. Izsolē varēja piedalīties jebkura Latvijā reģistrēta kredītiestāde un ārvalstu bankas nodaļa, kura var nodrošināt kredītu izsniegšanu un administrēšanu visā Latvijas Republikas teritorijā.

2008.gadā tiesības izsniegt studiju un studējošo kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu saņēma Hansabanka, kuras piedāvātā likme bija sešu mēnešu RIGIBOR likme mīnus 1,02%. Savukārt 2007.gadā izsolē tiesības izsniegt studiju un studējošo kredītus ar valsts galvojumu ieguva SEB Unibanka, kuras piedāvātā likme bija sešu mēnešu RIGIBOR likme mīnus 0,7%. Vēl pirms gada, 2006.gadā, par izsoles uzvarētāju, kas piedāvāja kredītu izsniegšanu ar zemākajiem kredītprocentiem, tika atzīta Parex banka, jo tās piedāvātā likme bija sešu mēnešu RIGIBOR likme mīnuss 0,10%.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!