• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par administratīvi teritoriālās reformas progresu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2009., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187059

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par amatu savienošanas ierobežojumu valsts pārvaldē

Vēl šajā numurā

29.01.2009., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par administratīvi teritoriālās reformas progresu

 

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija 15.janvārī iepazinās ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas prioritātēm šā gada pirmajā pusgadā pašvaldību reformas jomā.

Komisiju interesēja, kā norit rajonu pašvaldību reorganizācija, kā ministrijai veicas ar pašvaldību finanšu izlīdzināšanas un apriņķu likumprojektu izstrādi.

Līdz šā gada 1.martam ministrija apņēmusies izvērtēt 26 rajonu iesniegtos reorganizācijas plānus un atsevišķos gadījumos lemt, kam nodot tās funkcijas, no kurām vairākas pašvaldības atsakās finansējuma trūkuma dēļ. Šāda situācija varētu skart, piemēram, speciālās izglītības iestādes un pansionātus, informēja reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns. Daudzus aktuālus jautājumus, par kuriem pašvaldībām nav izdevies panākt vienošanos, plānots risināt uz vietas pašvaldībās ar to vadītājiem.

Tāpat paredzēts turpināt darbu pie jaunā pašvaldību finanšu izlīdzināšanas modeļa, lai līdz šā gada 1.martam to iesniegtu izskatīšanai Saeimā.

Savukārt likumprojektu par apriņķu izveidošanu Saeimā plānots iesniegt maija beigās.

Komisija aicināja ministru arī turpmāk reizi mēnesī deputātus informēt par metodisko palīdzību novadu veidošanā un nepieciešamo atbalstu novadu pašvaldībām darba sākšanai pēc šāgada pašvaldību vēlēšanām.

Tāpat komisija vienojās uz sēdi aicināt Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju Arni Cimdaru, lai pārrunātu gatavošanos pašvaldību vēlēšanām, kas notiks šā gada 6.jūnijā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!