• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par amatu savienošanas ierobežojumu valsts pārvaldē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2009., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187042

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par asins donoru kustību Latvijā

Vēl šajā numurā

29.01.2009., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par amatu savienošanas ierobežojumu valsts pārvaldē

 

Valsts amatpersonas, ierēdņi un valsts un pašvaldību iestāžu darbinieki papildus savam amatam varēs ieņemt ne vairāk kā divus atalgotus vai citādi atlīdzinātus amatus valsts pārvaldē, paredz Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas atbalstītie priekšlikumi grozījumiem likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” un Valsts pārvaldes iekārtas likumā.

Minētie ierobežojumi neattieksies uz pedagoga, zinātnieka, ārsta, profesionāla sportista un radošo darbu, par to saņemot atlīdzību.

Tāpat komisija atbalstīja priekšlikumu, kas paredz, ka ministra biroja darbinieku un padomnieku darba samaksa nevarēs pārsniegt 60 procentus no ministra mēnešalgas. Savukārt, izbeidzoties darba attiecībām, viņiem būs tiesības saņemt kompensāciju vienas mēnešalgas apmērā līdzšinējo trīs vietā.

Patlaban valsts amatpersonas likums ierobežo, tikai nosakot atļauto amatu un darbu veidus, taču neliedz vienlaikus atrasties vairākos amatos valsts un pašvaldību institūcijās un par to saņemt samaksu.

Savukārt tiešās valsts pārvaldes iestāžu, atvasināto publisko personu un pastarpināto valsts iestāžu darbinieki savu tiešo amatu patlaban var brīvi apvienot ar citu algotu darbu valsts un pašvaldību institūcijās vai privātajā sektorā.

Minētie grozījumi likumos nepieciešami valsts finanšu krīzes apstākļos, lai ierobežotu izdevumus un nodrošinātu racionālu un sabalansētu cilvēkresursu izmantošanu, norāda likumprojektu iesniedzēji.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!