• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes darbu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2009., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187050

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Starptautisko veco ļaužu dienu 1.oktobrī

Vēl šajā numurā

29.01.2009., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes darbu

 

Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijas deputāti 21.janvārī, tiekoties ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) priekšnieku Vilni Jēkabsonu, noskaidroja, ka problēmām ar pasu saņemšanu nevajadzētu rasties.

PMLP dara visu iespējamo, lai jaunu pasu saņemšana un veco pasu apmaiņa iedzīvotājiem nebūtu traucēta. Teorētiski problēmas varētu rasties, ja iedzīvotāji pases mainīs aktīvāk, nekā ierasts. Tāpēc PMLP vadība ar pasu izgatavotājiem pārrunā iespēju pases saņemt avansā, bet par tām norēķināties no nākamā gada budžeta.

PMLP 2009.gada budžets samazināts par 2,4 miljoniem latu, un tas skāris arī paredzētos līdzekļus jaunu pasu izgatavošanai. V.Jēkabsons deputātiem paskaidroja, ka šogad nauda pieejama apmēram 270 tūkstošu pasu izgatavošanai.

Lai taupītu līdzekļus, visi PMLP darbinieki šogad uz piecām dienām dosies bezalgas atvaļinājumā. Tas nozīmē, ka katra no PMLP nodaļām šogad nestrādās piecas darbadienas. Bezalgas atvaļinājumu neviena nodaļa neizmantos vasaras mēnešos, kad cilvēki salīdzinoši aktīvi maina pases, paskaidroja V.Jēkabsons.

PMLP iedzīvotājus informēs par mainītajiem nodaļu darba laikiem un tuvākajām nodaļām, kurās būs iespējams saņemt PMLP pakalpojumus. Tāpat netiks pieļauts, ka vienlaikus nestrādā vairākas tuvumā esošas PMLP nodaļas.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!