• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par mazo slimnīcu turpmāko darbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2009., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186925

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2009.gada 22.janvārī

Vēl šajā numurā

27.01.2009., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par mazo slimnīcu turpmāko darbību

 

Saistībā ar lēmumu no 2009.gada 1.aprīļa neapmaksāt slimnīcas stacionāros pakalpojumus 13 mazajos lauku veselības aprūpes centros un slimnīcās (Aucē, Aknīstē, Ādažos, Dagdā, Ērgļos, Kārsavā, Olainē, Saulkrastos, Slokā, Varakļānos, Viesītē, Viļānos, Viļakā) Veselības ministrija norāda, ka ārstnieciskā aprūpe šajās iestādēs turpināsies.

Iedzīvotāji arī pēc 1.aprīļa varēs saņemt gan ambulatoros izmeklējumus, gan ārstu konsultācijas un aprūpi, jo no veselības budžeta līdzekļiem netiks apmaksāta tikai diennakts slimnīcas tipa ārstniecība.

Mazo slimnīcu pārprofilēšanai par veselības aprūpes centriem ieguldīti ievērojami līdzekļi jau no 2004.gada, kad tika pieņemts lēmums par visu Latvijas slimnīcu tālākās attīstības iespējām. Šim mērķim speciāli tika novirzīti Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļi un valsts budžeta finansējums. Līdzekļu saņemšanai iestādes gatavoja projektus iestādes tālākai attīstībai kā ambulatorai iestādei. Par šiem līdzekļiem tika renovētas telpas ģimenes ārstu praksēm un dienas stacionāru darbībai, nomainītas ventilācijas iekārtas, tehniskās komunikācijas un cits nepieciešamais aprīkojums, lai iestādes varētu sniegt atbilstošu aprūpi tuvākās apkārtnes iedzīvotājiem.

Šo ieguldījumu mērķis bija saglabāt šajās vietās aprīkotus un mājīgus veselības aprūpes centrus, kuros iedzīvotāji var saņemt nepieciešamos izmeklējumus, kuros pieņem ģimenes ārsti, speciālisti un strādā dienas stacionārs.

Visas minētās slimnīcas ir pašvaldību īpašums, un Veselības ministrija nākamajā nedēļā uzaicinājusi uz tikšanos šo iestāžu vadību, lai pārrunātu tālākās attīstības iespējas kā veselības aprūpes centriem.

Papildu finansējuma avots varētu būt arī šo iestāžu aktīvāka iesaistīšanās mājas aprūpes dienesta darbībā un turpmāk pieejamie līdzekļi no Eiropas Savienības struktūrfondiem tieši veselības aprūpes centru attīstībai reģionos.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!