• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Latvijas interešu pārstāvēšanu Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.01.2009., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186924

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ļaundabīgo audzēju savlaicīgas atklāšanas programmu

Vēl šajā numurā

27.01.2009., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Latvijas interešu pārstāvēšanu Eiropas Savienībā

 

23.janvārī Finanšu ministrijā (FM) notika FM valsts sekretāra Mārtiņa Bičevska, ministrijas ekspertu un specializēto atašeju tikšanās, lai izvērtētu paveikto 2008.gadā un nospraustu mērķus šim gadam.

Sanāksmē apspriesta Latvijas pieeja nacionālo interešu paušanai un argumentācijai Eiropas Savienībā (ES).

Tikšanās laikā notika diskusija par Čehijas prezidentūras likumdošanas un politikas iniciatīvām tādās jomās kā nodokļi un muita, finanšu un kapitāla tirgus, Eiropas Savienības budžets un finanšu kontrole, ES Kohēzijas politika un finanšu instrumenti, publiskais iepirkums un valsts atbalsts.

Finanšu pakalpojumu jomā Latvijai nozīmīgs ir regulas projekts par kredītreitingu aģentūrām, kapitāla prasību direktīva un e-naudas direktīva. Savukārt svarīgākās gaidāmās politiskās iniciatīvas būs ES ieguldījums G20 samitā un Bretonvudas institūciju sanāksmē.

Atašeji norādīja, ka būtiski būs arī izvērtēt Eiropas Savienības Ekonomikas un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) finanšu stabilitātes nodrošināšanas pasākumu efektivitāti.

Tikšanās laikā ar atašejiem tika apspriesta Latvijas pozīcija ES ikgadējā un daudzgadu budžeta pārskatīšanā. Sanāksmē tika skatītas Čehijas prezidentūras prioritātes muitas jomā, īpaši akcentējot modernizētā Muitas kodeksa ieviešanas pasākumus, E-muitas projektu un ES muitas iestāžu rīcības plānu 2009.–2012.gadam cīņai pret intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumiem.

Sēdē tika izvērtēts arī Latvijas viedoklis par Eiropas Savienības Kohēzijas politiku. Pērn decembrī ES atveseļošanas plāna ietvaros tika pieņemti svarīgi lēmumi par avansa maksājumu palielinājumu, administratīvā darba uzlabošanu un ēku energoefektivitātes finansējuma griestu palielinājumu.

Atašeji iepazīstināja FM vadību ar Čehijas prezidentūras nostāju nodokļu jautājumos, norādot, ka būs jādiskutē par akcīzes un pievienotās vērtības nodokļa iniciatīvām. Tāpat tika uzsvērta vajadzība pēc Latvijas valsts prestiža palielināšanas ES, formāli un neformāli veicinot sadarbību un kontaktu veidošanu ar ES institūciju pārstāvjiem.

Finanšu ministrijai ir nozīmēti seši atašeji, no kuriem pieci strādā Briselē, bet viens atašejs darbojas Krievijā.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!