• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Zinātņu akadēmija: Latvijas zinātniecēm arī turpmāk tiks piešķirta prestižā stipendija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.2009., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186870

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par AS "Grindeks" jauno gatavo zāļu formu ražotni

Vēl šajā numurā

23.01.2009., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Zinātņu akadēmija: Latvijas zinātniecēm arī turpmāk tiks piešķirta prestižā stipendija

 

Vakar, 22. janvārī, Latvijas Zinātņu akadēmijā tika parakstīts sadarbības protokols par 2009.gada L'oréal Latvijas stipendiju “Sievietēm zinātnē” ar UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas un Latvijas Zinātņu akadēmijas atbalstu.

Sadarbības protokolu parakstīja Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents Juris Ekmanis, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (UNESCO LNK) prezidents, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks un L'oréal Baltic jaunais ģenerāldirektors Benuā Žilia (Benoit Julia).

Šogad ir Latvijas stipendijas “Sievietēm zinātnē” jubilejas gads – L'oréal Grupas un UNESCO starptautiskās programmas “Sievietēm zinātnē” (For Women In Science) ietvaros tā mūsu valstī tiks piešķirta jau piekto reizi. Piecos gados ir palielinājies pieteikumu skaits, paplašinājies zinātnieču loks, kuras var uz šo stipendiju pretendēt, kā arī no Ls 2500 uz Ls 4000 audzis tās apmērs. Stipendija “Sievietēm zinātnē” ir ieņēmusi stabilu vietu Latvijas zinātnes dzīvē, veicinot arī plašākā sabiedrībā apziņu un izpratni par zinātnes nozīmīgumu valsts attīstībā. 2005.gadā iedibinātās stipendijas Goda patronese ir bijusī Valsts prezidente akadēmiķe Vaira Vīķe-Freiberga.

Stipendijas “Sievietēm zinātnē” mērķis ir atbalstīt dzīvības zinātņu un materiālzinātņu jomā strādājošās pētnieces. Tā tiek piešķirta pētījumiem un zinātniskajam darbam tepat Latvijā. “Sievietēm zinātnē” ir nevis balva par pagātnē paveikto, bet uz nākotni vērsts atbalsts jauniem, perspektīviem pētījumiem un atklājumiem.

Uz stipendiju var pretendēt gan zinātņu doktores, gan jaunās zinātnieces: tā tiks piešķirta divām doktorantēm līdz 33 gadu vecumam disertācijas izstrādei, kā arī vienai zinātņu doktorei vecumā līdz 40 gadiem, lai finansiāli atbalstītu viņas iecerēto zinātnisko pētījumu veikšanu. Pieteikumus izvērtēs LZA nozīmēti eksperti, bet par stipendijas piešķiršanu lems īpaši šim nolūkam izveidota žūrijas komisija LZA Senāta priekšsēdētāja akadēmiķa Jāņa Stradiņa vadībā.  

 

LZA informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!