• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par AS "Grindeks" jauno gatavo zāļu formu ražotni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.2009., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186867

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts Kultūrkapitāla fondam piešķirto finansējumu
Atklāta vēstule

Vēl šajā numurā

23.01.2009., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atklājot lielāko medikamentu ražotni Baltijā

 

GRINDEX3.JPG (17244 bytes)
Vakar, 22.janvārī, akciju sabiedrībā “Grindeks”, piedaloties (attēlā no labās) ekonomikas ministram Kasparam Gerhardam, veselības ministram Ivaram Eglītim, a/s “Grindeks” gatavo zāļu formu ražošanas direktoram Lipmanam Zeligmanam, a/s “Grindeks” padomes priekšsēdētājam Kirovam Lipmanam, Valsts prezidentam Valdim Zatleram, kā arī citām amatpersonām, Krievijas, Ķīnas, Baltkrievijas vēstniekiem un sadarbības partneriem, Rīgā, Krustpils ielā, atklāja jauno gatavo zāļu formu ražotni, kas ir vērienīgākais investīciju projekts uzņēmuma vēsturē
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Vakar, 22. janvārī, AS “Grindeks” svinīgi atklāja jaunu gatavo zāļu formu ražotni, kas ir vērienīgākais investīciju projekts uzņēmuma vēsturē. Gatavo zāļu ražotnes paplašināšana un modernizēšana veikta divos gados, un tajā ieguldīts 9,1 miljons latu, t.sk. 6,4 miljoni latu investēti būvniecībā, 2,7 miljoni latu – tehnoloģiskajās iekārtās un aprīkojumā. Ražotnes izveide tika finansēta no 2005.gadā akciju emisijā iegūtajiem līdzekļiem un piesaistot 2,5 miljonus latu bankas līdzekļu.

 

Ražotnes atklāšanā piedalījās Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards, veselības ministrs Ivars Eglītis, finanšu ministrs Atis Slakteris, AS “Grindeks” padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans, AS “Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis, Krievijas, Ķīnas un Baltkrievijas vēstnieki, kā arī “Grindeka” Latvijas un ārvalstu sadarbības partneri.

Savā uzrunā Valsts prezidents V.Zatlers atzīmēja: ““Grindeks” ir kļuvis par zīmolu ne tikai Mildronāts® un Ftorafurs®, “Grindeks” ir kļuvis par zīmolu kvalitātei – Laba ražošanas prakse, ISO sertifikāts. “Grindeks” ir kļuvis par zīmolu Latvijas eksportam. “Grindeks” ir kļuvis par zīmolu sociāli atbildīgai uzņēmējdarbībai. “Grindeks” ir viens no Latvijas zīmoliem.”

“Grindeka” padomes priekšsēdētājs K.Lipmans savā uzrunā uzsvēra: “Vairāk nekā 9 miljonu latu investīcijas ir nozīmīgs ieguldījums uzņēmuma attīstībā un palielinās “Grindeka” konkurētspēju Eiropas un pasaules tirgos. Man kā akcionāram un arī Latvijas pilsonim ir svarīgi, ka Latvijā attīstās rūpnieciskā ražošana un eksports. Jaunizbūvētā pasaules līmeņa farmaceitiskā ražotne dos lielu atdevi ne tikai uzņēmumam, bet arī Latvijas konkurētspējai, valsts ekonomikas atveseļošanai un veicinās valsts eksporta pieaugumu.”

K.Lipmans apliecināja, ka sadarbība starp “Grindeku” un valsts institūcijām nostiprinās, un vienlaikus aicināja valdības pārstāvjus atbildīgāk risināt ražotājiem svarīgus jautājumus un paātrināt lēmumu pieņemšanu programmā “Augstās pievienotās vērtības investīcijas”. K.Lipmans skaidroja, ka ražošana ir viena no “Grindeka” darbības prioritātēm. Investīcijas infrastruktūras modernizācijā un tehnoloģiskajās iekārtās ir veiktas, lai paaugstinātu produktivitāti un ražošanas jaudas. Jaunajā ražotnē varēs saražot 1,5 miljardus tablešu un 500 miljonus kapsulu gadā, un tā spēs apmierināt pieprasījumu pēc “Grindeka” zālēm, kas ik gadu pieaug vidēji par 20%.

““Grindeks” ilgtspēja un attīstība vislielākā mērā ir saistīta ar akcionāru, īpaši Kirova Lipmana, ieinteresētību investēt uzņēmumā, vēlmi attīstīt farmaceitisko ražošanu Latvijā un palielināt valsts konkurētspēju starptautiskajā arēnā”, savā uzrunā teica AS “Grindeks” valdes priekšsēdētājs J.Romanovskis. Viņš atzina, ka jaunā gatavo zāļu ražotne ir nozīmīgs solis uzņēmuma attīstībā, kas ievērojami paplašinās “Grindeka” konkurētspēju.

“Swedbank”, ar kuru “Grindeku” vieno veiksmīga sadarbība jau gandrīz 10 gadus, augstu novērtēja šīs ražotnes izveides projektu un piešķīra tam 3,6 miljonu eiro (2,5 miljonu latu) ilgtermiņa aizdevumu.

Irīna Pīgozne, ‘’Swedbank” valdes priekšsēdētāja vietniece, Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītāja, uzskata, ka jaunā ražotne veicinās “Grindeka” konkurētspējas pieaugumu turpmākajos gados: “Veiksme vienmēr ir labvēlīga tieši tiem, kuri dara. Apstākļi var būt dažādi, bet, tikai darot, ir iespējams pavērst tos sev par labu. Apvienojot spēkus, zināšanas un gudru skatu nākotnē, Latvijas uzņēmumam ir izdevies radīt potenciālu, kas būs konkurētspējīgs ne tikai Latvijas un Eiropas, bet arī pasaules tirgos.”

Jaunās ražotnes projektu izstrādāja Polijas uzņēmums “LSMW”. Ražotnes būvniecības darbu ģenerāluzņēmējs bija Latvijas būvfirma “RBS Skals”.

Edgars Štrauss, AS “RBS Skals” valdes priekšsēdētājs: “Jaunās zāļu ražotnes būvniecība mūsu uzņēmumam bija gan izaicinājums, gan profesionalitātes un projekta vadības spēju apliecinājums. Kā objekta būvnieki varam apgalvot, ka jaunā “Grindeka” zāļu ražotne ir viens no tiem mūsu realizētajiem projektiem, ar kuru varam īpaši lepoties. Ražotnes būvniecībā izmantoti līdz šim Latvijas praksē neizmantoti, īpaši inženiertehniskie risinājumi un tehnoloģijas, lai tā atbilstu visiem zāļu ražotnēm noteiktajiem standartiem. Lielisko rezultātu izdevās sasniegt, pateicoties pasūtītāju un būvuzņēmēju savstarpējai profesionālai sadarbībai, kas ļāva projektu realizēt atbilstošā kvalitātē un termiņos.”

Pēc projekta realizācijas ražotnes kopējā platība ir 5500 m². Ražošanas procesi jaunajā ražotnē ir organizēti atbilstoši Labas ražošanas prakses un ISO kvalitātes standartu prasībām, kas kopumā garantē saražoto zāļu drošumu un kvalitāti. “Grindeka” jaunajā gatavo zāļu formu ražotnē strādās 102 darbinieki. Darbam jaunajā ražotnē papildus tika pieņemti 10 darbinieki.

 

AS “Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana.

Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk nekā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu.

“Grindeka” koncernā ietilpst četri meitasuzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 96% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija un citas NVS valstis, Japāna un ASV.

 

AS “Grindeks” Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!