• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Bangladešas Tautas Republikas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.2009., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186803

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iepazīstinot ar izstrādātajiem Satversmes grozījumiem

Vēl šajā numurā

22.01.2009., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Bangladešas Tautas Republikas vēstnieku

 

02.JPG (8578 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

20.janvārī Rīgas pilī akreditācijas vizītē pie Valsts prezidenta Valda Zatlera bija ieradies Bangladešas Tautas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Muhameds Mizaruls Kaiess (attēlā). Vēstnieks rezidē Maskavā, Krievijā.

Apsveicis vēstnieku ar ierašanos Latvijā, Valsts prezidents izteica gandarījumu par Bangladešas 2008.gada 29.decembrī notikušajām parlamenta vēlēšanām, līdz ar kurām pēc divu gadu armijas atbalstītās pārejas valdības Bangladešā tiek atjaunota demokrātiska valsts pārvalde. Šāds vēlēšanu iznākums ļauj turpināt valsts iesākto ceļu uz demokrātiju un stabilitāti. Eiropas Komisijas vēlēšanu novērošanas misijā piedalījās arī divi īstermiņa novērotāji no Latvijas.

Pārrunājot ar vēstnieku Latvijas un Bangladešas divpusējo attiecību perspektīvas, Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta padziļināt abu valstu sadarbību, īpaši izglītībā, tūrismā un tirdzniecībā. Valsts prezidents atzīmēja, ka Dienvidaustrumāzijas valstu pārstāvji sekmīgi mācās Latvijas augstskolās, un aicināja arī Bangladešas valdību apsvērt šādu izglītības kontaktu veicināšanu. Runājot par tūrisma un tirdzniecības sadarbības attīstīšanu, Valsts prezidents aicināja Bangladešas vēstnieku strādāt pie Goda konsulāta nodibināšanas Latvijā.

M.M.Kaiess ir karjeras diplomāts, kas strādājis Bangladešas ārlietu dienestā kopš 1983.gada. Diplomāta karjeras laikā viņš ir strādājis Bangladešas vēstniecībā Japānā, Singapūrā, pārstāvniecībā ANO un citās starptautiskajās organizācijās Ženēvā un Vīnē. 2000.–2005.gadā M.M.Kaiess bija direktors Dienvidaustrumāzijas un Tālo Austrumu direktorātos, kopš 2005.gada viņš ir Bangladešas augstais pārstāvis Maldivu salās. Ieguvis sabiedrības vadības maģistra grādu Hārvarda universitātē ASV.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!