• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par metodiku vienotai iedzīvotāju maksājumu uzskaitei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.2009., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186768

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ainaru Baštiku

Vēl šajā numurā

22.01.2009., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par metodiku vienotai iedzīvotāju maksājumu uzskaitei

 

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija pēc Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma izstrādes apakškomisijas iniciatīvas aicinās Finanšu ministriju (FM) izstrādāt metodiku, kā iegrāmatot iedzīvotāju maksājumus, lai tos nepamatoti neapliktu ar uzņēmumu ienākuma nodokli.

Apakškomisija ierosināja metodikā namu apsaimniekotāju grāmatvežiem noteikt, ka naudas līdzekļi, kas uzkrāti no iedzīvotāju maksājumiem par telpu īri, siltumu un komunālajiem pakalpojumiem, gada beigās jāiegrāmato kā nākamā perioda ienākumi, kas nav apliekami ar ienākuma nodokli.

Patlaban par apsaimniekotāja neiztērētajiem iedzīvotāju maksājumiem Valsts ieņēmumu dienests iekasē uzņēmumu ienākuma nodokli, lai gan šī nauda nav uzskatāma par uzņēmuma peļņu. Tādējādi vairāki namu apsaimniekotāji jau zaudējuši ievērojamus naudas līdzekļus, kurus bija plānots izmantot dzīvojamo māju renovācijai vai remontdarbiem, informēja namu apsaimniekotāju pārstāvji.

Tāpat apakškomisija nolēma aicināt metodikā paredzēt iespēju naudu, kas paredzēta dažādiem pakalpojumiem, bet nav izmantota (piemēram, sniega tīrīšanai), arī iegrāmatot kā nākamā perioda maksājumus. Līdz ar to namu apsaimniekotājiem būtu iespēja pāri palikušo naudu iztērēt māju uzturēšanai.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!