• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Radio finanšu situāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.2009., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186767

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par metodiku vienotai iedzīvotāju maksājumu uzskaitei

Vēl šajā numurā

22.01.2009., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Radio finanšu situāciju

 

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti 21.janvārī pieprasīja tūlītēju skaidrību par finanšu situāciju Latvijas Radio (LR) un aicinās visas Saeimas frakcijas vienoties par sabiedriskā medija eksistencei nepieciešamo līdzekļu atrašanu.

“Latvijas Radio problēmas ir vairāk nekā nopietnas. Tik nozīmīga sabiedriskā medija zaudēšana līdzinātos valsts zaudēšanai. Lai to nepieļautu, esam pieprasījuši šodienas laikā padomei un radio iesniegt ciparus par janvārim un februārim nepieciešamo papildu līdzekļu minimumu,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš.

Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) priekšsēdētājs Ābrams Kleckins šābrīža situāciju raksturoja kā pilnīgu strupceļu. LR nav apgrozāmo līdzekļu, tāpēc parāds palielinās ar katru dienu un drīzumā pārsniegs vienu miljonu latu. Martā, veicot izmaiņas valsts budžetā, sabiedrisko mediju apraidei papildus varētu tikt piešķirti 1,4 miljoni latu no Latvijas Valsts radio un televīzijas centra dividendēm. Bet līdz tam naudas nav un kredītu saņemt nav iespējams, skaidroja Ā.Kleckins.

LR strādājošajiem smagā situācija ir nepatīkams jaunums, kas līdzi nesis par 40 procentiem samazinātu atalgojumu un darbinieku atlaišanu. Šobrīd tiek apzināta situācija, taču, kā norādīja jaunievēlētais LR valdes loceklis Aidis Tomsons, grāmatvedības dati liecina par 200 tūkstošu latu parādu jau 2008.gada vidū.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!