• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iededzot Barikāžu piemiņas ugunskurus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2009., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186727

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

ES Ministru padome: Par 3,1 miljarda eiro aizdevumu Latvijai

Vēl šajā numurā

21.01.2009., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iededzot Barikāžu piemiņas ugunskurus

 

1.JPG (24427 bytes)
Vakar, 20.janvārī, ar piemiņas ugunskura iedegšanu Doma laukumā sākās piemiņas pasākumi, kuros iedzīvotāji, valsts amatpersonas, Saeimas deputāti pieminēja tos, kas pirms astoņpadsmit gadiem spēja nosargāt sevi, valsts brīvību un Latvijas tiesības uz brīvu un patstāvīgu valsti
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

 

Iededzot Barikāžu piemiņas ugunskurus un pieminot tos, kas pirms astoņpadsmit gadiem spēja nosargāt Latvijas brīvību

Pieminot Barikāžu dienu notikumus, 20.janvārī Rīgas pilī uz tikšanos ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru bija ielūgti 1991.gada barikādēs bojāgājušo tuvinieki un Bauskas milicijas darbinieki, kuri pirms astoņpadsmit gadiem šajā dienā apsargāja Iekšlietu ministrijas ēku.

Sirsnīgā sarunā ar 1991.gada notikumu varonīgākajiem dalībniekiem un viņu tuviniekiem Valsts prezidents vēlreiz visas tautas vārdā pateicās par nosargāto Latvijas brīvību: “Katrreiz, kad mēs pāršķiram jaunu nodaļu mūsu vēstures grāmatā, jaunu stāstu mūsu tautas vēsturē, ir redzamas robežšķirtnes. Tāds bija arī Barikāžu laiks, un šo robežšķirtni veido konkrēti cilvēki – cilvēki, kuri tajā brīdī piedalās, tic un dod savu pārliecību citiem. Tādi bijāt arī visi jūs. Tāpēc šodien es gribu pateikt paldies visiem jums, jūsu ģimenēm par to, ka tajā brīdī izdarījāt to, kas bija jūsu sirdīs un prātos vissvarīgākais. Jūs nosargājāt sevi, Latvijas brīvību un tiesības uz brīvu, pastāvīgu valsti.”

Tikšanās noslēgumā V.Zatlers viesiem uzdāvināja simbolisku dāvanu – grāmatu “Latvijas 90 gadi”, kurā ir aprakstīts arī Barikāžu laiks.

Pēc tikšanās Valsts prezidents kopā ar viesiem devās uz Doma laukumu, kur par godu barikāžu aizstāvjiem tika iedegti piemiņas ugunskuri. Uzrunājot klātesošos, viņš teica: “Mēs šodien iededzam simbolisku ugunskuru, kas sasauksies ar ugunskuriem pirms 18 gadiem. Mūsu tautas un valsts vēsturi mēs rakstām šodien, un tā tika rakstīta arī pirms 18 gadiem. Tautas vienotībā, skaidrā mērķī un arī ticībā, ka tas izdosies. (..) Vēlreiz visiem paldies – tiem, kas piedalījās, tiem, kas piemin, un tiem, kas šobrīd stāsta saviem bērniem par notikumiem pirms 18 gadiem. Šī simboliskā uguns sasildīs mūs visus.”

Pēcpusdienā V.Zatlers nolika ziedus II Meža kapos, kā arī pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietā Bastejkalnā. 

Valsts prezidenta preses dienests

00.JPG (20337 bytes) 01.JPG (15697 bytes)

Vakar, 20.janvārī, 1991.gada barikāžu aizstāvju atceres dienā, ar piemiņas ugunskura iedegšanu Doma laukumā Rīgā sākās piemiņas pasākumi, kuros Latvijas iedzīvotāji, valsts amatpersonas, Saeimas deputāti un daudzi citi atcerējās un pieminēja tos, kas pirms astoņpadsmit gadiem spēja nosargāt sevi, valsts brīvību un Latvijas tiesības uz brīvu valsti. Piemiņas pasākumi turpinājās ar ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa, kritušo piemiņas vietās Bastejkalnā un atdusas vietās Rīgas II Meža kapos.
Attēlos: Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, Valsts prezidents Valdis Zatlers un Ministru prezidenta pienākumu izpildītājs, satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, noliekot ziedus piemiņas vietā Bastejkalnā; Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs, bruņoto spēku veidu un pavēlniecību komandieri un karavīri, godinot barikāžu dienās bojā gājušos viņu atdusas vietās Rīgas II Meža kapos
Foto: Ansis Starks, Nora Krevneva, A.F.I.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!