• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Paužot savu nostāju pēc tikšanās ar koalīcijas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2009., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186672

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

20.01.2009., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Paužot savu nostāju pēc tikšanās ar koalīcijas pārstāvjiem

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers atzīmē, ka nav mainījis savu nostāju attiecībā uz Saeimai un Ministru kabinetam izvirzītajiem uzdevumiem, kas veicami līdz 31.martam. Svarīgi jau drīzākajā laikā paveikt visus tos darbus, kuru mērķis ir gan veicināt sabiedrības uzticību valsts varai, gan arī izstrādāt ekonomikas stimulācijas plānu. Nepieciešams konkretizēt veicamos pasākumus un līdzekļus šā plāna īstenošanai, kā arī nodrošināt sabiedrībai kopumā un katrai sociālajai grupai atbilstošu situācijas skaidrojumu. Ekonomikas stimulācijas plāna apspriešanā un uzraudzībā jānodrošina arī neatkarīgu un profesionālu ekonomikas un finanšu ekspertu dalība.

Valsts prezidents uzsver, ka Vēlēšanu likuma izmaiņas ir būtisks priekšnoteikums kvalitatīvai politiskās sistēmas atveseļošanai.

Valdis Zatlers rosinās tautas nobalsošanu par Saeimas atlaišanu tikai tad, ja netiks paveikti tie darbi, kas minēti Valsts prezidenta 14.janvāra paziņojumā (skat. “LV” Nr.8, 15.01.2009.). Proti, Saeimai ir jāpieņem grozījumi Satversmē par tautas tiesībām atlaist Saeimu, jāveic grozījumi Vēlēšanu likumā, jāizveido efektīvi funkcionējoša uzraudzības padome ekonomikas attīstības un valsts aizņēmuma līdzekļu izmantošanas plānu pārraudzībai. Savukārt Ministru kabinetam jānodrošina ekonomikas stimulācijas plāna īstenošana, jāveic valsts pārvaldes un Ministru kabineta reforma, jāieceļ Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītājs. Partijām ir jādara viss, lai samazinātu uzticības krīzi valsts varai un koncentrētos ekonomikas jautājumiem.

Vakar, 19.janvārī, sarunas laikā tika panākta vienošanās par turpmāku regulāru viedokļu apmaiņu ar koalīcijas partiju pārstāvjiem.

Trešdien Valsts prezidents turpinās konsultācijas ar Saeimā pārstāvētajām opozīcijas partijām.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!