• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par grozījumiem publisko iepirkumu likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.2009., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186671

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tikšanos ar lielākajiem nodokļu maksātājiem

Vēl šajā numurā

20.01.2009., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par grozījumiem publisko iepirkumu likumā

 

14.janvārī finanšu ministrs Atis Slakteris tikās ar Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Sabiedrisko attiecību kompāniju asociācijas, Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas un Latvijas Būvindustrijas profesionālo sabiedrisko organizāciju koordinācijas centra pārstāvjiem, lai pārrunātu grozījumus publisko iepirkumu likumā. Sarunu gaitā tika panākta vienošanās par grozījumu projektu, kas tiks virzīts izskatīšanai valdībā.

Saskaņā ar vienošanos līgumcenu slieksnis, no kura piemērojamas likumā regulētās iepirkuma procedūras piegāžu un pakalpojumu līgumu noslēgšanai, būs 30 000 latu (bez PVN), savukārt būvdarbu līgumu noslēgšanai – 200 000 latu (bez PVN). Tiesības iesniegt iesniegumus par procedūras rezultātiem paredzētas tikai tiem iepirkumiem, uz kuriem attiecas likuma procedūras, tas ir, tiem iepirkumiem, kuru līgumcena pārsniedz minētos sliekšņus.

Skaidrojot pieņemto lēmumu, finanšu ministrs Atis Slakteris uzsver: “Grozījumi publisko iepirkumu likumā ir nepieciešami tikai tad, ja rastais risinājums dod iespēju ievērojami samazināt valsts pārvaldes izdevumus un vienkāršot piemērojamās procedūras uzņēmējiem, vienlaikus nodrošinot iepirkumu atklātību un caurspīdīgumu tādā līmenī, kas spēj kalpot kā efektīvs kontroles mehānisms. Vienošanās ar Latvijas Darba devēju konfederāciju šobrīd bija kardināli nozīmīga, lai stiprinātu savstarpējo uzticību un, balstoties uz uzņēmēju vajadzībām un šā brīža ekonomisko situāciju, veidotu pārdomātu valsts iepirkumu politiku.

Par visiem iepirkumiem, kuru līgumcena ir no 1000 līdz 30 000 latiem piegādēm un pakalpojumiem un no 1000 latiem līdz 200 000 latiem būvdarbiem, būs jāpublicē paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā, paredzot vismaz 15 kalendāro dienu termiņu piedāvājumu iesniegšanai. No likuma izslēgta cenu aptaujas procedūra.

Tāpat vienošanās paredz, ka iepirkumiem, kuru paredzamā līgumcena ir no 30 000 latiem līdz 92 755 latiem piegādēm un pakalpojumiem un no 200 000 latiem līdz 3 591 633 latiem būvdarbiem, plānots piemērot konkursa procedūru ar saīsinātu piedāvājumu iesniegšanas termiņu (atklātam konkursam vismaz 30 kalendārās dienas) un publicēt paziņojumu par procedūru IUB mājaslapā.

Iepirkumiem, kuru paredzamā līgumcena pārsniedz ES direktīvās noteiktos sliekšņus (Ls 92 755 piegādēm un pakalpojumiem un Ls 3 591 633 būvdarbiem), piemērojama konkursa procedūra ar Eiropas Savienības direktīvās noteiktajiem piedāvājumu iesniegšanas termiņiem (atklātam konkursam vismaz 52 kalendārās dienas), paziņojumus par procedūru publicējot gan IUB mājaslapā, gan “ES Oficiālajā Vēstnesī”.

Tikšanās ar Latvijas Darba devēju konfederāciju šogad bija pirmā no šā gada sākumā finanšu ministra Ata Slaktera paredzētajām apspriedēm ar sociālajiem partneriem. Tuvākajās nedēļās ministrs ieplānojis tikties gan ar lielākajiem nodokļu maksātājiem, gan ar galvenajiem preču un pakalpojumu eksportētājiem, kā arī banku sektora ekspertiem un citiem pārstāvjiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!