• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Valsts prezidenta vizīti Strasbūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2009., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186431

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontrole: Par valsts aģentūras "Maksātnespējas administrācija" noteikto funkciju un uzdevumu izpildi

Vēl šajā numurā

14.01.2009., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Valsts prezidenta vizīti Strasbūrā

 

01.JPG (18944 bytes)

Vakar, 13.janvārī, Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers uzturējās darba vizītē Strasbūrā, kur Eiropas Parlamenta (EP) prezidentam Hansam Gertam Pēteringam pasniedza Latvijas valsts augstāko apbalvojumu – I šķiras Triju Zvaigžņu ordeni. Pēc divpusējās tikšanās Valdis Zatlers pēc Eiropas Parlamenta prezidenta Hansa Gerta Pēteringa uzaicinājuma uzrunāja Eiropas Parlamenta deputātus
Foto no VPK

13.janvārī, uzturoties darba vizītē Strasbūrā, Valsts prezidents Valdis Zatlers svinīgā ceremonijā pasniedza Latvijas valsts augstāko apbalvojumu – I šķiras Triju Zvaigžņu ordeni un tā goda zīmi – Eiropas Parlamenta prezidentam Hansam Gertam Pēteringam par nopelniem Latvijas valsts labā.

H.G.Pēterings ir veicis nozīmīgu darbu, gan atbalstot Latviju neatkarības atjaunošanas periodā, gan laikā, kad Latvija gatavojās pievienoties Eiropas Savienībai.

Vizītes laikā Valsts prezidentam bija darba tikšanās ar Eiropas Parlamenta priekšsēdētāju. Tās ietvaros Valsts prezidents pateicās par ielūgumu un izrādīto godu kā pirmajam šajā gadā no valstu vadītājiem uzrunāt Eiropas Parlamentu. Sarunā tika apspriesti ekonomiskās krīzes jautājumi, gāzes piegāde ES.

Pēc tikšanās ar H.G.Pēteringu Valsts prezidents uzstājās ar runu Eiropas Parlamenta plenārsēdē (skat. 2.lpp.). Ņemot vērā, ka šogad maijā aprit pieci gadi kopš Latvijas dalības ES, Valsts prezidents atskatījās uz šajā laikā paveikto, kā arī pievērsās aktuālajiem jautājumiem Eiropā.

Zīmīgi, ka tā bija pirmā reize, kad Latvijas Valsts prezidents uzrunāja Eiropas Parlamentu, Latvijai esot ES dalībvalsts statusā. Vienlaikus pirmo reizi Eiropas Parlamenta vēsturē tika atskaņota ES himna pirms V.Zatlera runas plenārsēdē.

Vizītes laikā Valsts prezidents arī piedalījās vainaga nolikšanas ceremonijā pie totalitārā režīma upuru piemiņas plāksnes Eiropas Parlamenta apmeklētāju centrā, kas tapusi, pateicoties H.G.Pēteringa atbalstam.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!