• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lauksaimniecības uzņēmumu kreditēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.2009., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186428

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par algu samazināšanu veselības aprūpes kapitālsabiedrībās

Vēl šajā numurā

14.01.2009., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lauksaimniecības uzņēmumu kreditēšanu

 

13.janvārī zemkopības ministrs Mārtiņš Roze tikās ar Latvijas banku pārstāvjiem, lai pārrunātu pašreizējo situāciju lauksaimniecības uzņēmumu kreditēšanā un rastu iespējamos turpmākās rīcības variantus situācijas stabilizēšanai.

Banku pārstāvji, informējot par sadarbību ar lauksaimniekiem, norādīja, ka līdz šim tā pārsvarā ir bijusi sekmīga un pagaidām lielas problēmas kredītu atmaksā nav vērojamas. “Tomēr tieši tagad ir jānāk un jārunā par iespējamām grūtībām aizdevuma atdošanā, ir jāpanāk savstarpējs kompromiss šajā ekonomiskajā situācijā, jāveido atklāts dialogs starp banku un uzņēmēju,” atzina Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents Teodors Tverijons. Banku pārstāvji uzsvēra, ka lauksaimnieki ir vieni no labākajiem banku sadarbības partneriem, tālab bankas ir ieinteresētas šajā sadarbībā.

Zemkopības ministrs iepazīstināja sanāksmes dalībniekus ar Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotajiem priekšlikumiem par pasākumu ieviešanu ekonomikas aktivizēšanai.

Par galvenajiem papildus nepieciešamajiem instrumentiem ekonomikas aktivizēšanai Zemkopības ministrija uzskata atbalstu kredītsaistību atvieglošanai, atbalstu kredītu garantijām, atbalstu grūtībās nonākušu uzņēmumu restrukturizācijai, kā arī izmaiņas ES un valsts atbalsta piešķiršanas nosacījumos un uzņēmējdarbību regulējošos normatīvajos aktos. Tomēr, lai veiksmīgi realizētu šos pasākumus, nepieciešams finansējums no starptautiskā atbalsta līdzekļiem.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!