• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zem Trim zvaigznēm - Latvijas svētzīmēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.1999., Nr. 268/269 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18642

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais

Vēl šajā numurā

24.08.1999., Nr. 268/269

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zem Trim zvaigznēm — Latvijas svētzīmēm

Atzīmējot Triju Zvaigžņu ordeņa 75. gadadienu — salidojumā Lielvārdē sestdien, 21. augustā Valsts O10092~1.JPG (39294 BYTES) prezidentes Vairas Vīķes–Freibergas telegramma:

Godājamie ordeņa kavalieri, es sveicu Jūs tik būtiskā valsts simbola 75. gadskārtā.

Mūsu valstī nav tradīciju citam citu apdāvināt ar neskaitāmām goda zīmēm, bet Triju Zvaigžņu ordenis ir mūsu būtiskākais goda un valstiskas stājas simbols. Šis simbols tiek pasniegts personībām, kuras ar savu darbu, pašaizliedzību, intelektu ir stiprinājušas mūsu valsti, mūsu pašapziņu un pārliecību, ka mēs esam stipra un gudra tauta.

Es gribu izteikt pateicību ordeņa kavalieriem par darbu, par talantu, par mīlestību un cieņu pret savu tautu un valsti. Es gribu pateikt paldies visiem, kas klusi un neatlaidīgi dara savu ikdienas darbu. Paldies Jums, mīļie!

Saeimas priekšsēdētāja Jāņa Straumes uzruna:

Godātie ar Triju Zvaigžņu ordeni apbalvoto salidojuma dalībnieki, organizētāji un viesi!

Man ir liels gods šodien atrasties to cilvēku vidū, kuri tāpat kā visa mūsu tauta un valsts savā vēsturiskajā ceļā ir gājusi caur ērkšķiem uz zvaigznēm. Pirms 75 gadiem mūsu nesen dzimusī valsts atzinīgi sāka novērtēt savu uzticamāko dēlu un meitu panākumus, nodibinot Triju Zvaigžņu ordeni. Ir zīmīgi, ka šodien šeit, Lāčplēša un Spīdolas zemē — Lielvārdē, mēs visi tiekamies tikai pāris dienas pirms tam, kad kopīgi atcerēsimies pirms 60 gadiem parakstīto latviešu tautai neaizmirstamo, nežēlīgo Staļina un Hitlera paktu. Tikai pāris dienas pirms tam, kad kopīgi vēlreiz demonstrēsim vienotību, kāda tā bija Baltijas ceļā pirms desmit gadiem, kad kopā ar brāļiem lietuviešiem un igauņiem mēs skaidri paudām savas tautas brīvības alkas.

Neatkarība ir atjaunota. Brīvība ir izcīnīta. Šodien un rīt mums tā jāsargā un jānostiprina. Viss, kas ir sasniegts, lielā mērā ir sasniegts, pateicoties tieši jums. Par to es jūsu priekšā noliecu galvu. Es ceru, ka, gadiem ritot, jūsu pulkam pievienosies arvien jauni skolotāji, ārsti, mākslinieki, zinātnieki, valstsvīri un karavīri, kuri visi turēs augstu Latvijas godu. Un mēs kopīgi varēsim ar tīru sirdsapziņu skatīties acīs savai jaunajai paaudzei, apzinoties, ka ceļš caur ērkšķiem uz zvaigznēm nav bijis veltīgs. Paldies jums!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!