• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iedzīvotāju viedokli par Latvijas dalību Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.2009., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186367

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs: Par pretkorupcijas programmu 2009.–2013.gadam

Vēl šajā numurā

13.01.2009., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iedzīvotāju viedokli par Latvijas dalību Eiropas Savienībā

 

2008.gada decembrī veiktajā sabiedriskās domas aptaujā par iedzīvotāju uzskatiem par Latvijas dalību ES iegūtie dati liecina, ka pozitīvi Latvijas dalību vērtē 22,4% aptaujāto (novembrī – 25%). Negatīvu attieksmi pauduši 27,8% (novembrī – 23,8%). Atbildi “ne laba, ne slikta lieta” izvēlējušies 45% aptaujas dalībnieku (novembrī – 48%).

Latvijas dalību ES par “labu lietu” biežāk nekā caurmērā atzinuši iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 24 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, latvieši, aptaujātie ar vidēji augstiem vai augstiem ienākumiem, Rīgā un Kurzemē aptaujātie.

Latvijas dalību ES kā “sliktu lietu” biežāk vērtējuši respondenti, kuri vecāki par 40 gadiem, citu tautību pārstāvji, aptaujātie ar pamatizglītību, respondenti ar vidēji zemiem vai vidējiem ienākumiem un nestrādājošie.

Aptaujā iedzīvotāji arī norādīja, vai viņi zina, kur vērsties, lai iegūtu nepieciešamo informāciju par Eiropas Savienību. Saskaņā ar pētījuma datiem 1/10 aptaujas dalībnieku “labi zina”, kur vērsties, ja viņiem rastos kādi jautājumi par ES. Vairāk nekā puse respondentu (52%) to “aptuveni zina”. Salīdzinot ar iepriekš veikto aptauju rezultātiem, var secināt, ka pētījuma dalībnieki 2008.gadā retāk norādījuši, ka “nezina”, kur šādu informāciju iegūt.

Uz jautājumu “Par kuru organizāciju rīkotajiem pasākumiem sabiedrības informēšanai jautājumos par Latvijas dalību Eiropas Savienībā pēdējo 6 mēnešu laikā Jūs esat dzirdējuši?” datu apkopojums kopš 2005.gada liecina, ka 2008.gadā biežāk nekā iepriekšējās aptaujās pētījuma dalībnieki atzīmēja, ka ir dzirdējuši par ES informācijas punktu bibliotēkās rīkotajiem pasākumiem. Salīdzinot ar 2007.gada aptaujas rezultātiem, ir pieaudzis gandrīz visu organizāciju minēšanas biežums.

Aptauju veica Sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!