• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par Eiropas Savienības atbalstu kino nozarei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.2009., Nr. 6 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186365

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iedzīvotāju viedokli par Latvijas dalību Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

13.01.2009., Nr. 6

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par Eiropas Savienības atbalstu kino nozarei

 

Eiropas Komisija 9.janvārī pieņēma jaunu “Media Mundus” programmu. Tā ir plašas starptautiskas sadarbības programma, kas orientēta uz audiovizuālo nozari, lai stiprinātu kultūras un komerciālās attiecības starp Eiropas kinoindustriju un trešo valstu kinematogrāfiem. No 2011. līdz 2013.gadam ES sniegs finansējumu 15 miljonus eiro projektiem, kurus būs iesnieguši ES un trešo valstu audiovizuālās nozares speciālisti.

Visā pasaulē ir ļoti pieprasīta sadarbība ar Eiropas kinonozari, kā par to liecina panākumi, kas gūti “Media International” programmas sagatavošanās darbībās, kurās ES atvēlēja 2 miljonus eiro finansējumu 18 projektiem, kas paredzēja starptautisko partneru līdzdalību. Jaunā “Media Mundus” programma ilgs no 2011. līdz 2013.gadam un ražīgi izmantos šo pieaugošo interesi un iespējas, ko piedāvā starptautiskā sadarbība audiovizuālajā nozarē. Tā arī dažādos patērētājiem dotās izvēles iespējas, Eiropas un starptautiskajos tirgos piedāvājot kultūras ziņā daudzveidīgākus produktus, un radīs jaunas uzņēmējdarbības iespējas Eiropas un visas pasaules audiovizuālās nozares profesionāļiem.

“Pēdējo divu desmitgažu laikā starptautiskā situācija audiovizuālo iniciatīvu jomā ir krasi mainījusies, jo īpaši tādu tehnoloģiskā progresa produktu dēļ kā pieprasījuma video, interneta TV vai daudzkanālu digitālā televīzija. Tāpēc ir pieaudzis pieprasījums pēc audiovizuālā satura, un mums visas šīs jaunās tehnoloģijas ir “jāpiepilda” ar jaunu un jau pastāvošu saturu,” teica ES saziņas līdzekļu komisāre Viviena Redinga. “Es domāju, kaMedia Mundus” ir no kultūras viedokļa pareizā atbilde uz šo globālo tehnoloģisko izaicinājumu. PašreizējāsMedi” programmas unMedia International” panākumi apliecināja, ka šīs programmas ir jāturpina: ir pienācis laiks to izvērst vispasaules mērogā. Es ceru, ka ES pilsoņi vistuvākajā nākotnē varēs redzēt mūsu centienu rezultātus savu vietējo kino ekrānos!”

Jaunā ierosinātā “Media Mundus” programma:

• sekmēs informācijas apmaiņu starp nozares profesionāļiem, it sevišķi īstenojot mācību iniciatīvas un piedāvājot stipendijas, tādā veidā lielā mērā atvieglinot sadarbības tīklu izveidi starp Eiropas un trešo valstu audiovizuālās nozares profesionāļiem. Tādējādi tiks uzlabota piekļuve ārvalstu tirgiem un veidota savstarpēja uzticēšanās un ilgtermiņa komerciālās attiecības;

• uzlabos konkurētspēju un audiovizuālo darbu izplatīšanu visā pasaulē, vienkāršojot starptautisku kopprodukcijas projektu īstenošanu;

• uzlabos audiovizuālo darbu apriti un pamanāmību visā pasaulē, kā arī palielinās sabiedrības audiovizuālā satura pieprasījumu jo īpaši no jaunākā gadagājuma publikas puses.

Jaunās “Media Mundus” programmas darbība ilgs no 2011. līdz 2013.gadam.

 

Pamatinformācija

Pašreizējā programma “Media 2007” no 2007. līdz 2013.gadam Eiropas audiovizuālajai nozarei nodrošina 755 miljonus eiro, kas nozares profesionāļiem palīdz piedalīties mācībās un veidot, izplatīt un popularizēt to darbus visā Eiropā.

2008.gada maijā četras “Media” finansējumu saņēmušas filmas ieguva prestižas balvas Kannu kinofestivālā, tostarp “Zelta palmas zaru” (“Klase” (Entre Les “Murs”, Francija) un žūrijas “Grand Prix” (Gomorra, Itālija). Šīs filmas bija to 14 Kannās demonstrēto filmu skaitā, kuras veidotas vai izplatītas ar “Media” atbalstu vairāk nekā 900 000 eiro apmērā. “Media” atbalstītās filmas jau triumfējušas arī ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā, kad “Oskaru” saņēma filmas “Viltotāji” (Die Fälscher, Austrija–Vācija) un “Dzīve rožainā gaismā” (La Môme, Francija).

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!