• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par atbalsta saņemšanu mežsaimniecības attīstībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.2009., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186300

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Krievijas Starpvaldību komisijas darbu 2008.gadā
Finanšu ministrs Atis Slakteris

Vēl šajā numurā

10.01.2009., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par atbalsta saņemšanu mežsaimniecības attīstībai

 

Janvārī Lauku atbalsta dienests (LAD) turpina pieņemt projektu pieteikumus no mežsaimniekiem vairākos Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam pasākumos, kas saistīti ar zemju apmežošanu un meliorācijas sistēmām.

Līdz 15.janvārim LAD pieņems projektu pieteikumus no mežsaimniekiem Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam pasākumā “Lauksaimniecībā neizmantojamās zemes pirmreizējā apmežošana”. Pieteikumu pieņemšana sākās 2008.gada 15.decembrī.

Pasākuma mērķis ir veicināt meža ieaudzēšanu lauksaimniecībā neizmantojamā zemē, saglabājot zemes bioloģisko daudzveidību un lauku ainavas rekreācijas un estētiskās īpašības. Uz atbalstu, kas tiks piešķirts šā mērķa īstenošanai, varēs pretendēt gan fiziska, gan juridiska persona, kura ir zemes īpašniece, gan arī pašvaldība, kas ir zemes īpašniece.

Atbalstu piešķirs mežaudzes ieaudzēšanai, kā arī dabiski ieaugušu mežaudžu kopšanai un papildināšanai lauksaimniecībā neizmantojamā zemē.

Lai pieteiktos atbalstam, pretendents Lauku atbalsta dienestā iesniedz projekta iesniegumu divos eksemplāros. Tāpat ir jāiesniedz Valsts meža dienesta saskaņota meža apsaimniekošanas plāna kopija, zemesgrāmatas nodaļas izdota zemesgrāmatas apliecība vai nostiprinājuma uzraksta kopija, Valsts zemes dienesta izsniegta izziņa par zemes kvalitatīvo novērtējumu ballēs un citi dokumenti, kas minēti atbilstošajos MK noteikumos.

Noteikumi paredz, ka vienā projekta iesniegumā varēs pieteikties atbalstam gan mežaudzes ieaudzēšanai, gan dabiski ieaugušu mežaudžu kopšanai un papildināšanai.

Atbalsts meža ieaudzēšanai lauksaimniecībā neizmantojamā zemē ir no 530 līdz 1300 eiro par hektāru un kopšanai 170 eiro par hektāru gadā, ko varēs saņemt trīs līdz piecus gadus pēc jaunā meža ierīkošanas. Savukārt atbalsts dabiski ieaugušo mežaudžu kopšanai noteikts no 210 līdz 360 eiro apmērā par hektāru gadā, saņemot šo summu trīs gadus pēc kārtas.

Pirmajā kārtā no 5.janvāra līdz 5.februārim LAD pieņem projektu pieteikumus Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam pasākuma “Infrastruktūra, kas attiecas uz lauksaimniecības un mežsaimniecības attīstību un pielāgošanu” aktivitātei lauksaimniecības zemēs “Meliorācijas sistēmu būvniecība, rekon­strukcija un renovācija” un aktivitātei meža zemēs “Meliorācijas sistēmu rekonstrukcija un renovācija”.

Pasākuma mērķis ir uzlabot infrastruktūru, kas attiecas uz lauksaim­niecības attīstību, meža ražības paaugstināšanu, audzes veselības un kokmateriālu kvalitātes uzlabošanu, kā arī lauksaimniecības un mežsaimniecības nozares konkurētspējas paaugstināšanu.

Atbalsts tiek piešķirts meliorācijas sistēmu būvniecībai, rekonstrukcijai un renovācijai lauksaimniecības zemēs un meliorācijas sistēmu rekonstrukcijai un renovācijai meža zemēs. Jaunu meliorācijas sistēmu būvniecība meža zemē netiek atbalstīta.

Vairāk informācijas par šiem pasākumiem un atbilstošajiem normatīvajiem aktiem var atrast Zemkopības ministrijas interneta mājaslapas www.zm.gov.lv un Lauku atbalsta dienesta interneta mājaslapas www.lad.gov.lv sadaļās par Eiropas Savienības atbalstu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!