• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieka audienci pie Romas pāvesta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.2009., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186294

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lietuvas ārlietu ministra darba vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

10.01.2009., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieka audienci pie Romas pāvesta

 

8.janvārī Romas pāvests Benedikts XVI Vatikānā tikās ar diplomātisko misiju vadītājiem, kas akreditēti pie Svētā Krēsla. Svinīgajā pieņemšanā piedalījās arī Latvijas vēstnieks Alberts Sarkanis un nodeva Viņa Svētībai vēstuli no Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera. Atbildes vārdos Valsts prezidentam un visai Latvijas tautai pāvests sūta vislabākos vēlējumus 2009.gadā, kurā tik daudzo izaicinājumu dēļ nav jāzaudē stiprums, saticība un cerība.

Benedikts XVI savā uzrunā diplomātiskajam korpusam pievērsās starptautiskajiem notikumiem, uzsverot arvien sarežģītākās pasaules sabiedriskās un politiskās aktualitātes, kur cilvēku attiecībās arvien vairāk izpaužas morālā nabadzība. Arī globālās finansiālās un saimnieciskās problēmas ir saistītas ar cilvēku morālo nabadzību. Ņemot vērā nacionālo un reģionālo konfliktu un terorisma izplatību un atsaucoties uz Vispārējās cilvēktiesību deklarācijas 60.gadadienu, pāvests aicināja aktīvāk iestāties par cilvēka pamattiesību aizsardzību. “Neraugoties uz tik daudziem pūliņiem, miers, pēc kā tik ļoti ilgojamies, vēl ir tālu. Tomēr nedrīkstam zaudēt drosmi, ne arī mazināt pūliņus autentiskas miera kultūras veicināšanas labā. Tieši pretēji, ir nepieciešams dubultot centienus, lai panāktu un veicinātu drošību un attīstību,” uzsvēra Benedikts XVI. Minot pagājušā gada dramatiskos notikumus Kaukāzā un konkrēti Gruzijā, Benedikts izteica cerību, ka konflikta noregulējuma saistības, kas panāktas ar Eiropas Savienības diplomātisko starpniecību, tiks īstenotas.

Domājot par nākotni, kā tika jau uzsvērts 2008.gada apustuliskajā vizītē Austrālijā, ir arvien vairāk jāinvestē jaunatnē, stimulējot patiesas brālības garu. Benedikts XVI norādīja, ka pašlaik ļoti daudzi indivīdi un ģimenes ir grūtību un finansiālās krīzes nedrošības mākti. Ir jāmin arvien pieaugošā pārtikas krīze un globālās sasilšanas sekas, īpaši nabadzīgās valstīs. Acīmredzot ir jāveicina lokālās saimniecības un zemkopības attīstība, jo nabadzības pieaugums ir vērojams arī bagātajās valstīs. “Nabadzību ir iespējams apkarot tad, ja cilvēce kļūs brālīgāka, daloties kopīgās vērtībās un vienotos ideālos, kuru pamatā ir personas cieņa, ar atbildību saistīta brīvība un Dieva vietas atzīšana cilvēka dzīvē,” tā Benedikts XVI.

Savas vizītes laikā Latvijas vēstnieks Alberts Sarkanis apmeklēja arī Vatikāna radio Latviešu programmas redakciju (vadītāja Silvija Krivteža), izsakot pateicību par nenogurstošo un vērtīgo darbu.

 

Latvijas Republikas vēstniecības Polijā informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!