• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apstiprinot Valsts prezidenta kancelejas nolikumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.01.2009., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186030

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta Valda Zatlera Jaungada uzruna

Vēl šajā numurā

06.01.2009., Nr. 1

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apstiprinot Valsts prezidenta kancelejas nolikumu

 

22.decembrī Valsts prezidents Valdis Zatlers ir apstiprinājis Valsts prezidenta kancelejas jauno nolikumu, kas stājās spēkā 2009.gada 1.janvārī.

Nolikumā ir atspoguļots esošais Valsts prezidenta kancelejas funkciju sadalījums, detalizētāk ir noteiktas Valsts prezidenta kancelejas amatpersonu un struktūrvienību funkcijas, ir iekļautas atsevišķas padotības izmaiņas. Ar nolikuma spēkā stāšanos Valsts prezidenta kancelejas darbinieki tiešas izmaiņas neizjutīs, jo tas precīzi atspoguļos Valsts prezidenta kancelejas faktisko darba pienākumu sadalījumu.

Līdz šim spēkā esošajā nolikumā, kas bija apstiprināts 2003.gada 21.oktobrī, noteiktās funkcijas un strukturālais sadalījums bija faktiskajai situācijai neatbilstošs. Piemēram, pēc amata neeksistēja Valsts prezidenta kancelejas vadītāja vietnieks administratīvajos jautājumos, Valsts prezidenta kancelejas vadītāja vietnieks padomnieku sadarbības jautājumos, Valsts prezidenta kancelejas vadītāja vietnieks drošības jautājumos, Personāla daļa, Juridiskā daļa. Tādējādi jaunais nolikums nodrošina juridisko pamatojumu faktiskajai Valsts prezidenta kancelejas darbībai. Papildus jaunajā nolikumā ir iekļauta sadaļa par jaunievēlētā Valsts prezidenta un personas, kas ieņēmusi Valsts prezidenta amatu, darbības nodrošināšanu, aktualizēts pie kancelejas darbojošos padomju un Valsts prezidenta izveidoto komisiju skaits, kā arī ietvertas izmaiņas atbilstoši likuma grozījumiem par Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta iekļaušanu Militārās policijas sastāvā.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!