• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas rudens sesijā (5.09.2008.–19.12.2008.) paveikto. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.01.2009., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/186022

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apstiprinot Valsts prezidenta kancelejas nolikumu

Vēl šajā numurā

06.01.2009., Nr. 1

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas rudens sesijā (5.09.2008.–19.12.2008.) paveikto

 

Saeima 2008.gada rudens sesijā no 5.septembra līdz 19.decembrim 19 sēdēs pieņēma 182 likumus.

Sesijas četros mēnešos izskatīšanai komisijās nodoti 253 likumprojekti, tostarp 31 sagatavojuši Saeimas deputāti, 12 – Saeimas komisijas un 210 – Ministru kabinets. Pavisam sesijas laikā Saeimas sēdēs izskatīti 2164 priekšlikumi likumprojektu izmaiņām.

Saeima pieņēma 2009.gada budžetu un labojumus tajā. Pieņemtie grozījumi likumā “Par valsts budžetu 2009.gadam” un 37 to pavadošie likumi dos iespēju realizēt Ministru kabineta izstrādāto Latvijas ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas programmu. Programma paredz finanšu sektora stabilizāciju, investīciju veicināšanu, valsts un pašvaldību tēriņu sabalansēšanu ar ieņēmumu sniegtajām iespējām un nodarbināto atalgojuma samazināšanu.

Saeima šajā sesijā pieņēma Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu, kas paredz, ka Latvijā būs 109 novadi un deviņas republikas pilsētas. Likums nosaka galvenos novadu veidošanas kritērijus: iedzīvotāju skaitu, kam jābūt ne mazākam kā četri tūkstoši attiecīgajā administratīvajā teritorijā, un attālumam līdz centram – ne vairāk kā 50 kilometri. Iedalījumu novados nosaka Saeima, savukārt valdība apstiprina robežu aprakstus. Līdztekus deputāti steidzamības kārtā pieņēma arī vairākus grozījumus ar administratīvi teritoriālo reformu saistītajos likumos.

Grozīts arī pašvaldību vēlēšanu likums, kas paredz, ka turpmāk deputātu vietu sadalē visās pašvaldībās piedalās tikai tie kandidātu saraksti, kuri vēlēšanās pārvarējuši piecu procentu barjeru. Līdz šim tas bija attiecināts tikai uz tām pašvaldībām, kurās ir ne mazāk kā 20 000 iedzīvotāju. Pašvaldību vēlēšanas turpmāk notiks jūnija pirmajā sestdienā, un, ja tās notiek kopā ar Eiropas Parlamenta vēlēšanām, kā tas būs 2009.gadā, kandidāts var startēt tikai vienās vēlēšanās.

Saeimas 2009.gada ziemas sesija sāksies 9.janvārī. Saeimai galīgajā lasījumā būs jāpieņem grozījumi likumos par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas, Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanām, kā arī turpināsies darbs pie Augstākās izglītības likuma, Invaliditātes likuma, Patvēruma likuma, Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma un citiem būtiskiem jautājumiem.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!