• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valdības 2008.gada rīcības plāna izpildi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2008., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185727

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2008.gada 18.decembrī

Vēl šajā numurā

23.12.2008., Nr. 200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valdības 2008.gada rīcības plāna izpildi

 

Sestdien, 20.decembrī, pagāja gads kopš Ministru prezidenta Ivara Godmaņa vadītās valdības apstiprināšanas Saeimā. Lai izvērtētu valdības darbības rezultātus, pēc Valsts kancelejā iesniegto dokumentu apkopošanas Ministru kabineta sēdē ir plānots izskatīt Valdības rīcības plāna 2008.gadam izpildi.

Nozīmīgākais valdības uzdevums ir bijis valsts budžeta sagatavošana, izstrādājot grozījumus 2008.gada budžetā un 2009.gada budžeta likumprojektu, kas paredz būtisku valsts pārvaldes izdevumu samazinājumu, izdevumu palielināšanu neatliekamām sociālām vajadzībām maznodrošinātajām sabiedrības grupām, kā arī tiešo nodokļu – iedzīvotāju ienākuma nodokļa un uzņēmumu ienākuma nodokļa – bāzes un efektīvo likmju samazināšanu. Sarunu procesā ar Starptautisko valūtas fondu un Eiropas Komisiju ir izstrādāta Latvijas ekonomikas stabilizācijas programma.

2008.gadā valdība ir paaugstinājusi robežu no 135 līdz 150 latiem pensijas apmēram, kas tika indeksētas aprīlī. No 1.jūnija tika palielinātas piemaksas no 19 līdz 40 santīmiem par katru apdrošināšanas stāža gadu. Lēmums skāra 80% vecuma pensionāru. Ir pieņemti lēmumi no 2009.gada paaugstināt pabalstu invalīdiem no 50 līdz 75 latiem, kā arī piemaksu pie vecuma pensijas no 0,40 līdz 0,70 latiem par apdrošināšanas stāža gadu.

Administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanai valdība izstrādāja Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojektu, kas Saeimā tika apstiprināts 18.decembrī.

Šogad panākta Latvijas pievienošanās ASV bezvīzu programmai, kuras ietvaros Latvijas pilsoņi var ceļot uz ASV bez vīzas tūrisma un biznesa nolūkos.

Aviācijas nozares krīzes laikā pasaulē lidostas “Rīga” pasažieru pieaugums ir bijis 17%, bet nacionālajai aviosabiedrībai “airBaltic” – 29%. VAS “Latvijas Dzelzceļš” sasniedzis rekordu pārvadāto kravu apjomā. Stabilizējot VAS “Latvijas Pasts” darbību, pēc pagājušā gada zaudējumiem 14 miljonu latu apmērā šogad uzņēmums strādājis bez zaudējumiem.

Sākta brīvpusdienu programma 1.klašu skolēniem, nākamgad to paplašinot 2.klašu skolēniem. Sasniegts līdz šim lielākais Latvijā adoptēto bērnu skaits, turpinot mērķtiecīgi strauji samazināt bērnu skaitu ārpusģimenes aprūpes iestādēs.

Īstenota Šengenas acquis prasību ieviešana pilnā apmērā, atceļot robežkontroli uz Šengenas līguma dalībvalstu iekšējām robežām.

Pabeigta Administratīvās rajona tiesas tiesu namu izveide četros Latvijas reģionos.

Turpināta pedagogu atalgojuma paaugstināšanas programmas īstenošana.

2008.gadā Latvija atzīmēja valsts 90 gadu jubileju un tika noorganizēti XXIV Vispārējie latviešu dziesmu un XIV Deju svētki, noritēja 7.Baltijas jūras valstu padomes (BJVP) valdību vadītāju samits Rīgā, kas noslēdza Latvijas prezidentūru BJVP.

 

Edgars Vaikulis, Ministru prezidenta padomnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!