• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Piedaloties 5. Latvijas tūrisma forumā, ar uzstādījumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.2008., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185469

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrs: Sarunā ar deputātiem par medicīnas darbinieku algām

Vēl šajā numurā

19.12.2008., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Piedaloties 5. Latvijas tūrisma forumā, ar uzstādījumiem

 

Ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards rosina pārskatīt tūrisma nozares attīstību veicinošās ES struktūrfondu programmas un aicina nozares speciālistus un uzņēmējus vienoties par šo līdzekļu novirzīšanu pašreiz aktuālākajām vajadzībām, šādu viedokli ministrs 18.decembrī pauda 5. Latvijas tūrisma forumā.

Kā norādīja K.Gerhards, pašreiz ir apturēta divu tūrisma nozares ES struktūrfondu programmu īstenošana gandrīz 14 miljonu latu apmērā, lai dotu iespēju nozarei izvērtēt esošo situāciju un vienoties par šo līdzekļu izlietojumu aktuālākajām vajadzībām.

“Lai arī šā gada pirmie deviņi mēneši liecina par tūristu skaita pieaugumu Latvijā, tomēr jau šobrīd vērojamas negatīvas izmaiņas iekšzemes tūrismā, kā arī valdības pieņemtais lēmums par 21% PVN likmes piemērošanu tūrismam, pret ko iebilda Ekonomikas ministrija, rada nepieciešamību pārskatīt pieejamo līdzekļu mērķus,” secināja ekonomikas ministrs.

K.Gerhards uzskata, ka pašreizējā ekonomiskajā situācijā galvenais uzdevums ir noturēt tūristu skaitu vismaz līdzšinējā līmenī, kā arī censties to palielināt, veicinot tūristus ilgāku laiku uzturēties Latvijā un līdz ar to arī viņu atstātās naudas apjoma palielināšanos, tādēļ kā racionālāko Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu izlietojumu uzskata mārketingu un pasākumus, kas piesaista tūristus Latvijai.

“Tomēr par līdzekļu izlietojuma mērķiem visupirms jāvienojas pašiem tūrisma nozares speciālistiem!” uzsvēra K.Gerhards.

Tāpat savā uzrunā ekonomikas ministrs aicināja tūrisma nozares uzņēmējus raudzīties uz Eiropas Savienības struktūrfondu aktivitātēm kopumā, ne tikai uz EM kompetencē esošajām un tieši tūrisma nozarei veltītajām, jo uzņēmējiem ir pieejamas vairākas citas programmas, kas arī sniedz atbalstu, teiksim, jaunu tehnoloģiju ieviešanā, apmācībā utt.

Tāpat bez Eiropas Savienības struktūrfondiem ir arī citi finanšu instrumenti, kas ļauj palielināt uzņēmumu konkurētspēju.

Ekonomikas ministrs atzīmēja, ka līdzekļu taupība skars arī tūrisma biroju darba optimizāciju un ka viens no šābrīža uzdevumiem ir sākt diskusiju ar pašvaldībām par Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) reģionālo biroju un pašvaldību tūrisma informācijas centru iespējamu apvienošanu.

Tāpat ministrs aicināja tūrisma nozares speciālistus paust vienotu nostāju par TAVA un LIAA ārvalstu ekonomisko pārstāvniecību tālāko darbu un tā optimizāciju, norādot, ka pašreizējie viedokļi ir izteikti pretrunīgi.

18.decembrī Tūrisma attīstības valsts aģentūra un Ekonomikas ministrija organizēja 5. Latvijas tūrisma forumu. Tas ir ikgadējs pasākums, kas kļuvis nozīmīgs visiem šīs nozares pārstāvjiem, kurā tiek apkopots paveikti aizejošajā gadā un noteikti mērķi nākamajam.

 

Inga Spriņķe, ekonomikas ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!