• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrs: Sarunā ar deputātiem par medicīnas darbinieku algām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.2008., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185463

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot eņģeļus Jelgavas slimnīcas mazajiem pacientiem

Vēl šajā numurā

19.12.2008., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrs: Sarunā ar deputātiem par medicīnas darbinieku algām

 

Veselības aprūpes finansējuma samazināšana uz mediķu darba algas rēķina nav pieļaujama, uzskata Saeimas Veselības apakškomisijas deputāti, iepazīstoties ar prognozēm par situāciju veselības aprūpē.

Samazinot algas valsts ārstniecības iestādēs strādājošajiem mediķiem, mazināsies to konkurētspēja, salīdzinot ar privāto sektoru, uzsvēra apakškomisijas priekšsēdētājs Valdis Ģīlis. Arī darbinieki var pāriet strādāt uz citām ārstniecības iestādēm, kuras algu samazinājums neskars. Tā kā valsts slimnīcās strādā augstas kvalifikācijas, bet šauras specializācijas ārsti, tad nākotnē varētu tikt apdraudēta viņu sniegto pakalpojumu saņemšana.

Veselības ministrs Ivars Eglītis informēja, ka viņa iesniegto protestu pret 15 procentu mēneša atlīdzības samazinājumu valdība nav noraidījusi un sarunas turpināsies.

Runājot par līdz šim nenoslēgtajiem līgumiem ar ģimenes ārstiem, V.Ģīlis atzina, ka patlaban turpinās diskusijas un sestdien paredzētajā ģimenes ārstu konferencē varētu tikt panākts kompromiss par to noslēgšanu.

Ārstiem tiek piedāvāts pagarināt līgumus uz tādiem pašiem noteikumiem kā patlaban, jo iepriekš plānotais papildu finansējums piecu miljonu latu apmērā vairs nav spēkā, sacīja ministrs. “Esmu pārliecināts, ka ģimenes ārsti, izprotot makroekonomisko situāciju, līgumus noslēgs,” piebilda I.Eglītis un uzsvēra, ka ģimenes ārstiem finansējuma samazinājums nedraud.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!