• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pasaules bankas rūpi par Latvijas izglītību (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.1999., Nr. 264/267 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18545

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente - līdzjūtībā Turcijas tautai

Vēl šajā numurā

20.08.1999., Nr. 264/267

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Pasaules bankas rūpi par Latvijas izglītību

Turpinājums

no 1.lpp.

F1.JPG (11552 BYTES) F2.JPG (12908 BYTES) Pasaules bankas Baltijas valstu, Polijas, Eiropas un Centrālās Āzijas reģionu direktors Bazils Kavalskis un Latvijas finansu ministrs Edmunds Krastiņš, parakstot līgumu par kredīta piešķiršanu Latvijas izglītības sistēmas attīstībai

Parakstot šo līgumu, mēs uzsākam projektu, kas tiks īstenots piecu gadu garumā. Tam jānoslēdzas 2004. gadā. Tas, kā vienmēr, ir no Pasaules bankas puses ļoti labvēlīgs kredīts Latvijai uz ilgu laiku, ar zemiem procentiem — aizņemoties šodien, procentu likme būtu tikai nedaudz virs pieciem procentiem. Bet, neraugoties uz visiem šiem finansiāli izdevīgajiem noteikumiem, ir vēl viena nozīmīga lieta. Vienmēr, kad Pasaules banka ir iesaistīta kredītprojektos, finansēm līdzi nāk arī ļoti liela zināšanu bāze, kas Pasaules bankā ir uzkrāta par dažādās valstīs īstenotajām reformām, progresu. Un šādi kredītu aizdevumi parasti nes līdzi arī lielu zināšanu bagāžu, kas, es ceru, palīdzēs uzlabot mūsu izglītības sistēmu un parādīs, ka izglītība tiešām ir viens no mūsu galvenajiem pamatakmeņiem ilgtermiņa attīstībai Latvijā.

B.Kavalskis: — Man patiesi ir liels prieks būt šodien šeit un parakstīt Latvijai ārkārtīgi svarīgo kredītu. Mēs uzskatām šo kredītu par ļoti būtisku Latvijas nākotnes sastāvdaļu, īpaši tās nākotnes, kad Latvija iekļausies Eiropas Savienībā. Man patīk atgādināt cilvēkiem, ka Latvijas mērķis ir kļūt ne tikai par ES dalībnieci, bet arī par veiksmīgu tās dalībnieci. Galvenais, lai to sasniegtu, ir — lai Latvijai būtu kvalificēti resursi šā mērķa īstenošanai. Un, lai Latvijā būtu šādi kvalificēti resursi, pats svarīgākais ir izglītības sistēma. Šodien, tiekoties ar Šķēles kungu, Latvijas premjerministru, es arī viņam atgādināju, ka jau tajā laikā, kad viņš iepriekšējo reizi bija Latvijas Ministru prezidents, viņš Latvijas izglītības sistēmai lūdza atbalstu no Pasaules bankas. Pašlaik atkal viņš ir premjers — tagad, kad mēs parakstām šo kredītlīgumu. Un šodien parakstāmais ir jau ceturtais kredītlīgums, ko mēs pēdējā pusotra gada laikā esam parakstījuši Rīgā, un četrpadsmitais kredīts, ko Pasaules banka ir sniegusi Latvijai kopumā. Es gribu teikt, ka tas ir diezgan liels Pasaules bankas apliecinājums attiecībā uz apņemšanos, attiecībā uz saistībām ar Latviju. Un centieniem atbalstīt Latviju.

Pēc informācijas, ko sniedza Finansu ministrijas preses dienests, izglītības sistēmas attīstības projektā paredzēts arī Latvijas valsts, pašvaldību un citu ieinteresēto organizāciju ieguldījums. Aizdevuma atmaksāšanas termiņš Pasaules bankai ir 2014. gads, un Latvijai to jāsāk atmaksāt pēc trim gadiem.

Rūta Bierande,

"LV" nozares redaktore

Pēc ieraksta "LV" diktofonā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!