• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Pasaules bankas rūpi par Latvijas izglītību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.08.1999., Nr. 264/267 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18544

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Pasaules bankas rūpi par Latvijas izglītību (turpinājums)

Vēl šajā numurā

20.08.1999., Nr. 264/267

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Pasaules bankas rūpi par Latvijas izglītību

Vakar, 19. augustā, parakstīts aizdevuma līgums starp Latvijas valdību un Pasaules banku par 28,29 miljonu eiro kredīta piešķiršanu Latvijas izglītības sistēmas attīstības projektam. No Latvijas puses līgumu parakstīja finansu ministrs Edmunds Krastiņš, no Pasaules bankas puses — Pasaules bankas Baltijas valstu, Polijas, Eiropas un Centrālās Āzijas reģiona direktors Bazils Kavalskis.

Pirms svinīgās līguma parakstīšanas Edmunds Krastiņš teica:

— Šodien mēs parakstām Latvijai ļoti svarīgo kredīta līgumu. Tas ir 28,29 miljonu eiro aizdevums no Pasaules bankas uz piecpadsmit gadiem Latvijai izglītības sistēmas sakārtošanas projektiem, kam paredzētas divas daļas. Viena daļa paredzēta skolu ēku energoefektivitātes uzlabošanai ar mērķi, lai skolās vismaz par divām trešdaļām samazinātu enerģijas patēriņu. Ir domāts, ka līdzekļi projekta pirmajai daļai varētu tikt izmantoti 100 līdz 120 skolu energoefektivitātes uzlabošanai. Un otrā šā kredīta daļa paredzēta izglītības kvalitātes uzlabošanai — izglītības standartu izstrādāšanai, vērtēšanas metodikas un testu sagatavošanai, skolu pašattīstības modeļa izveidošanai un izglītības politikas formulēšanai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!