• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par LTV un LR apraides nodrošināšanu 2009.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.2008., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/185398

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par koku ciršanas maksimāli pieļaujamo apjomu

Vēl šajā numurā

19.12.2008., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par LTV un LR apraides nodrošināšanu 2009.gadā

 

Laikā, kad stingri tiek ierobežots valsts budžeta līdzekļu izlietojums, satiksmes ministrs Ainārs Šlesers ir radis risinājumu, lai “Latvijas Televīzija” un “Latvijas Radio” 2009.gadā spētu nodrošināt pilnvērtīgu apraidi un sabiedrībai netiktu liegtas tiesības iegūt informāciju.

Satiksmes ministrija ierosina 2009.gadā palielināt tās pārziņā esošās LVRTC kapitālsabiedrības maksājumu par valsts kapitāla daļu izmantošanu un no saņemtajām dividendēm piešķirt “Latvijas Televīzijai” (LTV) un “Latvijas Radio” (LR) finansējumu aptuveni 1,4 miljonu latu apmērā. Tādējādi sabiedriskajiem medijiem nebūtu jāsamazina apraides apjoms, proti, LTV7 arī turpmāk būtu redzams ēterā un iedzīvotāji joprojām varētu klausīties LR programmas.

“Apzinoties sabiedrības nepieciešamību nepārtraukti iegūt informāciju par valstī notiekošajiem procesiem, nolēmu izteikt šādu priekšlikumu,” norāda A.Šlesers, uzsverot, ka šis ir risinājums tikai uz vienu gadu, kad Ministru kabinets ar attiecīgu lēmumu no LVRTC saņemtās dividendes varētu piešķirt kā dotāciju abiem medijiem.

Taču nākamajā gadā LTV un LR jāveic to darbības efektivitātes paaugstināšana un optimizācija, rūpīgi strādājot pie izdevumu samazināšanas un ieņēmumu palielināšanas, tai skaitā, izskatot abu raidorganizāciju apvienošanās iespējas, lai jau 2010.gadā tās spētu pilnībā nodrošināt apraidi savu budžetu ietvaros.

 

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!