• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Polijas vēstnieka vizīti pie Saeimas deputātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.2008., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184320

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Probācijas dienesta darbu un finansējumu

Vēl šajā numurā

27.11.2008., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Polijas vēstnieka vizīti pie Saeimas deputātiem

 

Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Polijas parlamentu priekšsēdētājs Ivans Klementjevs 24.novembrī tikās ar Polijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Maceju Klimčaku.

Deputātu grupas priekšsēdētājs I.Klementjevs un Polijas vēstnieks bija vienisprātis, ka starp Latviju un Poliju pastāv sekmīga sadarbība un to raksturo aktīva vizīšu apmaiņa visaugstākajā līmenī. M.Klimčaks atzinīgi novērtēju abu valstu parlamentu sadarbības grupu darbu un uzaicināja Saeimas deputātus šā gada decembrī vizītē apmeklēt Poliju.

Latvijai un Polijai ir līdzīga vēsture, un šogad abas valstis svinēja valsts pastāvēšanas 90.gadadienu, atzīmēja I.Klementjevs. Savukārt Polijas vēstnieks apsveica mūsu valsti ar zīmīgo jubileju un pauda atzinību par lieliski organizētajiem un interesantajiem svētku pasākumiem.

Tikšanās laikā Polijas vēstnieks informēja, ka šobrīd pēc 15 gadu pārtraukuma Rīgā notiek Polijas teātra festivāls. Savukārt 2010.gadu visā pasaulē atzīmēs kā poļu komponista Frederika Šopēna gadu un svinību ietvaros plānots organizēt koncertus un izstādes arī Latvijā.

Pārrunājot starptautiskās aktualitātes, tikšanās dalībnieki atzina, ka abām valstīm ir vienāds redzējums par svarīgākajiem jautājumiem, tostarp atbalsta sniegšanu tām Austrumeiropas valstīm, kas vēlas pārņemt reformu procesā iegūto pieredzi.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!