• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības budžetu 2009.gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2008., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184191

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides konsultatīvā padome: Par grozījumiem Aizsargjoslu likumā

Vēl šajā numurā

25.11.2008., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības budžetu 2009.gadam

 

21.novembrī Briselē starp Eiropas Savienības (ES) Ministru padomi un Eiropas Parlamentu tika panākta konceptuāla vienošanās par ES budžetu 2009.gadam. Tā paredz, ka ES dalībvalstīm atvēlēto maksājumu (apropriāciju) līmenis 2009.gada budžetā būs 116 miljardi eiro.

Finanšu ministrs Atis Slakteris norāda: “ES šādi klasiski stimulē dalībvalstu patstāvību un pārdala atpakaļ līdzdalības iemaksu kopumu, kas ir visnotaļ neliels – nepārsniedz 4% no dalībvalsts IKP. Latvijai tas nozīmē iespēju joprojām iemaksāt ES “klubā” apmēram trīs reizes mazāk nekā saņemt atpakaļ, piemēram, struktūrfondu naudā. 2009.gada problēma mums ir tā, ka visi jaunā posma – līdz 2013.gadam – projekti 100% vispirms ir jāapmaksā par Latvijas līdzekļiem, lai tikai orientējoši pēc gadiem diviem varētu saņemt atpakaļ pat līdz 85% ES līdzfinansējuma naudas.”

Briselē tika arī lemts, ka nepieciešamības gadījumā ātrākas strukturālo instrumentu maksājumu plūsmas nodrošināšanai dalībvalstīm ekonomiskās lejupslīdes laikā maksājumu apropriāciju apjoms ES nākamā gada budžetā varētu tikt palielināts.

Vienošanās tika panākta arī par iespējamo finansējumu 1 miljarda eiro apmērā ātrai reakcijai uz sarežģījumiem jaunattīstības valstīs globālās krīzes dēļ. Šo mērķu nodrošināšanai netiks skartas ES budžeta lauksaimniecības izdevumu rezerves.

EP 2009.gada budžetu galējā lasījumā apstiprinās decembra sākumā.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!