• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides konsultatīvā padome: Par grozījumiem Aizsargjoslu likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2008., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184186

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

25.11.2008., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides konsultatīvā padome: Par grozījumiem Aizsargjoslu likumā

 

Šodien, 25.novembrī, Ministru kabineta sēdē paredzēts izskatīt reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra vadītās darba grupas sagatavoto informatīvo ziņojumu “Par nekustamā īpašuma atsavināšanas un apsaimniekošanas problēmu risināšanu Baltijas jūras un Rīgas jūras līča krasta kāpu aizsargjoslā”, kas ietver arī konkrētus priekšlikumus grozījumiem Aizsargjoslu likumā. Vides konsultatīvā padome (VKP), kas apvieno divdesmit vides nevalstiskās organizācijas, ir nosūtījusi vēstuli Ministru prezidentam ar ierosinājumu pārtraukt šā informatīvā ziņojuma izskatīšanu Ministru kabineta sēdē un pieņemt lēmumu par ziņojuma papildināšanu un atklātu izvērtēšanu.

Informatīvo ziņojumu “Par nekustamā īpašuma atsavināšanas un apsaimniekošanas problēmu risināšanu Baltijas jūras un Rīgas jūras līča krasta kāpu aizsargjoslā” ir sagatavojusi darba grupa, kas tika izveidota ar Ministru prezidenta rīkojumu (Nr.390, 28.08.2008.), lai rastu ar nekustamā īpašuma atsavināšanu un apsaimniekošanu kāpu joslā saistīto problēmu risinājumu. Informatīvais ziņojums ietver arī konkrētus priekšlikumus grozījumiem Aizsargjoslu likumā, kas radītu jaunus izņēmumus zemes atsavināšanas aizliegumam krasta kāpu aizsargjoslā un pieļautu krasta kāpu aizsargjoslā esošo ēku un būvju rekonstrukciju bez būvapjoma ierobežojuma. VKP vērš uzmanību uz to, ka ziņojumā ietvertie priekšlikumi ir pretrunā ar Vides ministrijas sagatavotajiem un starpministriju sanāksmēs apspriestajiem un saskaņotajiem grozījumiem Aizsargjoslu likumā, kas pašlaik Saeimā tiek gatavoti otrajam lasījumam.

VKP skatījumā informatīvais ziņojums nesatur detalizētu un uz konkrētiem faktiem balstītu problēmu izvērtējumu un piedāvātie risinājumi, kas paredz mainīt īpašuma atsavināšanas un būvniecības nosacījumus krasta kāpu aizsargjoslā, kā arī aizsargjoslas noteikšanas metodi, nebalstās uz vides aizsardzības un sociāli ekonomisko interešu un tiesiskās paļāvības principu izvērtējumu. VKP uzskata, ka jūras piekrastes sabiedrībai, vides aizsardzībai un ekonomiskajai attīstībai nozīmīgas teritorijas apsaimniekošanas problēmu risināšana steigā, bez izstrādātas attīstības stratēģijas un bez nozaru speciālistu, zinātnieku un sabiedrības iesaistīšanas nav savienojama ar Latvijas Republikas deklarētajiem demokrātijas principiem, un aicina Ministru kabinetu rīkoties valstiski atbildīgi un nepieļaut Aizsargjoslu likuma normu grozīšanu atsevišķu interešu grupu dēļ.

Iepriekš minētās darba grupas, ko vadīja reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs, sastāvā bija tieslietu ministrs, ekonomikas ministrs, zemkopības ministrs, satiksmes ministrs un vides ministrs.

 

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!