• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas 1998. gada 1. jūlija lēmums Nr. 14 "Par instrukcijas "Par Saeimas vēlēšanu iecirkņu komisiju izveidošanu un darbību ārvalstīs" apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.1998., Nr. 201/204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184134

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Beļģijas Karalistes aizsardzības ministra, Dānijas Karalistes aizsardzības ministra, Igaunijas Republikas aizsardzības ministra, Somijas Republikas aizsardzības ministra, Vācijas Federatīvās Republikas aizsardzības ministra, Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas, kuru pārstāv Latvijas...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

09.07.1998., Nr. 201/204

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: lēmums

Numurs: 14

Pieņemts: 01.07.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālā vēlēšanu komisija

Lēmums Nr.14

Rīgā 1998. gada 1. jūlijā

Par instrukcijas "Par Saeimas vēlēšanu iecirkņu komisiju izveidošanu un darbību ārvalstīs" apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

Apstiprināt instrukciju "Par Saeimas vēlēšanu iecirkņu komisiju izveidošanu un darbību ārvalstīs".

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre Agrita Ērgle

 

Instrukcija par Saeimas vēlēšanu iecirkņu

komisiju izveidošanu un darbību ārvalstīs

1. Saskaņā ar likuma "Par pilsētu, rajonu, pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām" 1. pantu Centrālā vēlēšanu komisija pēc Ārlietu ministrijas priekšlikuma izveido Saiemas vēlēšanu iecirkņus ārvalstīs Latvijas valsts konsulārajās iestādēs, kā arī citās šim nolūkam piemērotās telpās. Par piemērotām atzīstamas telpas ēkās, kurās atrodas Latvijas Republikas goda ģenerālkonsulāti, goda konsulāti vai latviešu sabiedriskās organizācijas vai kuras atrodas Latvijas pilsoņiem piederošās mājās. Lai izveidotu šādās telpās vēlēšanu iecirkni, nepieciešama goda ģenerālkonsula, goda konsula, attiecīgās sabiedriskās organizācijas vai īpašnieka piekrišana.

2. Saskaņā ar likuma "Par pilsētu, rajonu, pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām" 5. pantu iecirkņu komisijas ārvalstīs ieceļ Centrālā vēlēšanu komisija no attiecīgo konsulāro iestāžu ieteiktajiem Latvijas pilsoņiem. Par vēlēšanu iecirkņa komisijas (turpmāk — iecirkņa komisija) skaitlisko sastāvu Centrālā vēlēšanu komisija vienojas ar attiecīgo konsulāro iestādi.

3. Priekšlikumus par iecirkņa komisijas skaitlisko sastāvu un komisijas locekļu kandidātiem konsulārā iestāde iesniedz Centrālajai vēlēšanu komisijai ne vēlāk kā 60 dienas pirms vēlēšanām.

4. Par iecirkņa komisijas locekļa kandidātu var ieteikt vēlētāju:

1) kurš nav izvirzīts par deputāta kandidātu un nav pilnvarots iesniegt deputātu kandidātu sarakstu;

2) kurš prot latviešu valodu;

3) kuram ir vismaz vidējā izglītība;

4) kurš piekritis darboties iecirkņa komisijā.

5. Kandidatūras izvēlas konsulārā iestāde pēc savas iniciatīvas, kā arī ņem vērā to vēlētāju priekšlikumus, kuri konsulārās iestādes izziņotajā termiņā izteikuši vēlēšanos darboties iecirkņa komisijā.

6. Centrālā vēlēšanu komisija priekšlikumus izskata 10 dienu laikā un pieņem attiecīgu lēmumu.

7. Iecirkņa komisijas sastāvu Centrālā vēlēšanu komisija ar Ārlietu ministrijas starpniecību paziņo attiecīgajai konsulārajai iestādei.

8. Pirmo iecirkņa komisijas sēdi sasauc konsulārās iestādes vadītājs vai viņa pilnvarota persona. Tajā tiek ievēlēts komisijas priekšsēdētājs un sekretārs.

9. Iecirkņa komisijas darbības organizāciju nosaka likuma "Par pilsētu, rajonu, pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām" III un V nodaļas attiecīgie noteikumi un šī instrukcija.

10. Iecirkņa komisija atbilstoši Saeimas vēlēšanu likumam nodrošina Saeimas vēlēšanu sagatavošanu un sarīkošanu.

11. Iecirkņa komisijai vēlēšanu sarīkošanai nepieciešamos dokumentus (vēlēšanu zīmes, aploksnes, veidlapas utt.) Centrālā vēlēšanu komisija ar Ārlietu ministrijas starpniecību nosūta attiecīgajai konsulārajai iestādei. Konsulārās iestādes vadītājs ir personiski atbildīgs par dokumentu savlaicīgu nodošanu iecirkņa komisijas priekšsēdētājam.

12. Atzīmi par pilsoņa piedalīšanos vēlēšanās iecirkņa komisija izdara pilsoņa pasē vai Saeimas vēlēšanu likuma pārejas noteikumos norādītajā Pilsonības un migrācijas departamenta izdotajā reģistrācijas lapā.

13. Iecirkņa vēlēšanu komisija pēc balsošanas beigām vēlēšanu kastes aizzīmogo ar iecirkņa komisijas zīmogu tā, lai līdz nākamajai komisijas sēdei vēlēšanu kastē nevarētu iemest vai no tās izņemt vēlēšanu aploksnes. Nākamajā iecirkņa komisijas sēdē komisijas priekšsēdētājs komisijas locekļu klātbūtnē pārliecinās par to, vai vēlēšanu kastes aizzīmogojums nav bojāts, un aizzīmogojumu noņem. Par vēlēšanu kastes aizzīmogošanu un zīmoga noņemšanu izdarāma atzīme vēlēšanu gaitas protokolā.

14. Iecirkņa komisija balsu skaitīšanu uzsāk pulksten 20 pēc vietējā laika trešajā dienā pēc vēlēšanu dienas.

15. Saskaņā ar Saeimas vēlēšanu likuma 48. pantu par derīgu atzīstama pasta aploksne, uz kuras ir pasta (valsts pasta, privātā pasta, kurjerpasta u.tml.) atzīme par tās nosūtīšanu vēlēšanu dienā.

16. Balsu skaitīšanu iecirkņa komisija veic kārtībā, kāda noteikta "Instrukcijā par balsu skaitīšanu vēlēšanu iecirknī Saeimas vēlēšanās".

17. Pēc balsu saskaitīšanas iecirkņa komisija sēžu protokolus, vēlēšanu gaitas protokolu, iepriekšējās balsu skaitīšanas protokolu un balsu skaitīšanas galīgo rezultātu protokolu iesaiņo, aizzīmogo un ar Ārlietu ministrijas starpniecību nosūta Centrālajai vēlēšanu komisijai.

18. Nodotās derīgās un nederīgās vēlēšanu zīmes, neizlietotās un nederīgās aploksnes un neizmantotās vēlēšanu zīmes iecirkņa komisija iesaiņo, aizzīmogo, uz iesaiņojuma norādot iesaiņoto dokumentu veidu un skaitu, un nodod glabāšanā konsulārajai iestādei.

19. Desmit dienas pēc Saeimas sanākšanas konsulārā iestāde minētos dokumentus iznīcina, sastādot aktu divos eksemplāros, un ar Ārlietu ministrijas starpniecību nosūta vienu akta eksemplāru Centrālajai vēlēšanu komisijai.

20. Iecirkņa komisijas izdevumi tiek segti no valsts budžeta Centrālās vēlēšanu komisijas tāmē paredzētajos apmēros. Iecirkņa komisijai saimnieciskiem izdevumiem paredzētos līdzekļus Centrālā vēlēšanu komisija pārskaita uz Ārlietu ministrijas norādītajiem Latvijas Republikas konsulārās iestādes kontiem attiecīgajā valstī. Konsulārā iestāde veic iecirkņa komisijas izdevumu uzskaiti, norēķinus un iesniedz Centrālajai vēlēšanu komisijai pārskatu par līdzekļu izmantošanu 10 dienu laikā pēc vēlēšanām.

Centrālā vēlēšanu komisija pēc iecirkņu komisiju priekšsēdētāju iesniegtajiem sarakstiem aprēķina darba samaksu un pārskaita attiecīgās summas uz darba samaksas norēķinu kontiem valsts kasi apkalpojošās Unibankas Rīdzenes filiālē.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre Agrita Ērgle

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!