• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Lielajai gadadienai veltītajiem apsveikumiem un svētku svinībām ārvalstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2008., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184096

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ģimeni kā valsts prioritāti Atklāta vēstule

Vēl šajā numurā

22.11.2008., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Lielajai gadadienai veltītajiem apsveikumiem un svētku svinībām ārvalstīs

 

Par apsveikumiem Latvijas Valsts prezidentam

Trešdien, 19.novembrī, Valsts prezidents Valdis Zatlers saņēma vairāku Eiropas un pasaules valstu līderu apsveikumus Latvijas valsts proklamēšanas 90.gadadienā.

 

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī savā apsveikuma vēstulē Valsts prezidentam raksta: “Gadā, kad Latvija atzīmē savu deviņdesmito neatkarības proklamēšanas gadadienu, es vēlreiz izmantoju šo iespēju, lai Jums apliecinātu nozīmi, kādu es piešķiru mūsu valstis vienojošai politisko, ekonomisko, kultūras un zinātnes sakaru attīstībai. Pēc šogad parakstītās politiskās deklarācijas par mūsu stratēģisko partnerību atzinums par rīcības plāna nepieciešamību tās ieviešanai dzīvē vēl vairāk stiprinās mūsu attiecību pamatus. Tāpat esmu gandarīts par to, ka Latvija ir uzņemta Starptautiskajā frankofonijas organizācijā (SFO) novērotājas statusā.” Francijas prezidents pateicas arī par Latvijas atbalstu Francijas prezidentūrai Eiropas Savienībā.

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs vēstulē norāda, ka “ir pārliecināts, ka Krievijas un Latvijas attiecību attīstība abpusējas cieņas un labu kaimiņattiecību garā kalpos mūsu valstu tautu interesēm”.

Ukrainas prezidents Viktors Juščenko apsveikuma vēstulē uzsver, ka: “Latvijas sasniegumi starptautiskajā arēnā, piemēram, pilntiesīga dalība ES un NATO, nemainīgais stratēģiskais kurss uz demokrātiju un labklājību kopīgajās mājās – Eiropā –, rada pārliecību, ka tie paver jaunas iespējas Ukrainas un Latvijas sadarbībai ikvienā interešu jomā, ieskaitot mūsu valsts ceļu uz Eiropas un eiroatlantisko integrāciju”.

Uzbekistānas prezidents Islams Karimovs apsveikuma vēstulē Valsts prezidentam atzīmē, ka ar siltumu atceras neseno tikšanos un sarunas Taškentā, kur Valsts prezidents viesojās valsts vizītes ietvaros Centrālāzijā šā gada oktobrī. Vēstulē teikts: “Esmu pārliecināts, ka Jūsu vizītes laikā noslēgtās vienošanās atvērs jaunu lappusi Uzbekistānas un Latvijas attiecībās, sniegs impulsu dinamiskai divpusējo attiecību attīstībai un mūsu valstu un tautu draudzības un partnerības stiprināšanai.”

 

Apsveikuma vēstules saņemtas arī no Somijas prezidentes Tarjas Halonenas, Bahreinas karaļa Hamada bin Isas Al-Kalifas, Kataras Valsts emīra Hamada bin Kalifas Al-Tani, Kataras Valsts troņmantinieka Tamima bin Hamada Al-Tani, Kataras premjerministra un ārlietu ministra Hamada bin Džasema bin Džabra Al-Tani, Omānas sultāna Kabusa bin Saīda, Ziemeļkipras prezidenta Mehmeta Ali Talata, Austrijas prezidenta Heinca Fišera un Austrijas vēstniecības Latvijā, Azerbaidžānas prezidenta Ilhama Alijeva un Azerbaidžānas vēstniecības Latvijā, Ēģiptes prezidenta Hosni Mubaraka, Šveices prezidenta Paskāla Kušpēna, Viņas majestātes Nīderlandes karalienes Beatrikses, Japānas imperatora Akihito, Tunisijas prezidenta Zaina Alābidīna ben Alī, Maltas prezidenta Edvarda Feneha-Adami, Maltas ordeņa lielmestra Fra’ Metjū Festinga un Ķīnas prezidenta Hu Dziņtao. Tāpat apsveikums pienācis no Latvijas Goda konsula Libānā Džerarda A.Renno.

 

Valsts prezidenta preses dienests

 

Par svinībām Turcijā, Ankarā

24.novembrī Latvijas vēstniecība Turcijā rīko pieņemšanu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienai. Svinībās Ankaras pilī ielūgti piedalīties Turcijas valsts iestāžu, ārvalstu diplomātiskā korpusa, biznesa aprindu un masu mediju pārstāvji, kā arī sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Pasākuma gaitā viesiem būs iespēja klausīties Latvijas džeza mūziku Māra Briežkalna kvinteta izpildījumā, kā arī nogaršot Latvijas pavāra sagatavotos latviešu tradicionālos ēdienus un dzērienus. Pateicoties AS “Latvijas Balzams” un AS “Laima” atbalstam, pasākuma dalībniekiem tiks piedāvāts Rīgas šampanietis, balzams, kā arī dažādi Latvijas saldumi. Svinību noslēgumā pasākuma dalībniekiem tiks pasniegta latviešu pavāru pagatavota liesmojoša medus kūka.

Latvijas 90.gadadienas svinību ietvaros Latvijas vēstniecībā Ankarā sadarbībā ar Latvijas Ārlietu ministriju rīko vairākus Māra Briežkalna kvinteta koncertus Stambulā un Ankarā. 22.novembrī Māra Briežkalna kvintets koncertē vienā no populārākajiem Stambulas džeza klubiem “Nardis”. Savukārt 25.novembrī džeza mūziķi uzstāsies 12.starptautiskajā Ankaras džeza festivālā.

Latvijas vēstniecība Turcijā

 

Par svinībām Krievijā, Kaļiņingradā

22.novembrī Latvijas Republikas vēstniecības Krievijas Federācijā Konsulārās nodaļas kanceleja Kaļiņingradā organizē svinīgu koncertu un svētku pieņemšanu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienai. Svētku koncertu sniegs Jāzepa Mediņa mūzikas skolas zēnu koris. Uz svinīgo pieņemšanu pēc koncerta ir aicināti Kaļiņingradas apgabalā akreditētie diplomāti, apgabala valsts institūciju pārstāvji, žurnālisti, kultūras darbinieki un biznesa pārstāvji.

Viesiem būs iespēja iepazīties ar fotogrāfijām un baudīt Latvijas nacionālos ēdienus. Kanceleja pateicas koncerta un svētku pieņemšanas organizēšanas atbalstītājiem: “ABB”, “MB Bus”, “SPI Group”, “StoraEnso”, “Latvijas Balzams”, “Rīgas centrālais terminālis”.

Latvijas vēstniecības Krievijā Konsulārā nodaļa Kaļiņingradā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!