• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot Latvijas policijas darbiniekus 90.gadadienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2008., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184092

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.11.2008., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot Latvijas policijas darbiniekus 90.gadadienā

 

21.novembrī Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar Valsts policijas vadību, pārvalžu priekšniekiem un labākajiem policijas darbiniekiem, lai sveiktu Latvijas policijas 90.gadadienā.

Tikšanās laikā Valsts policijas priekšnieks, ģenerālis Aldis Lieljuksis Valsts prezidentam pasniedza Valsts policijas jubilejas goda zīmi “Latvijas Valsts policijai 90 gadi”. Goda zīme dibināta šā gada novembrī, un to piešķir Valsts policijas darbiniekiem, sadarbības partneriem, kā arī fiziskām personām, paužot atzinību par nozīmīgu ieguldījumu policijas darbā.

“Latvijas policija kopš neatkarības atjaunošanas ir daudz sasniegusi. Agrāk cilvēki baidījās iet pa ielām vēlās vakara stundās un naktī, taču tagad Latvijas pilsētās un pagastos cilvēki jūtas droši. Tas ir policijas dienestu nopelns, kas panākts pacietīgā darbā,” uzskata Valsts prezidents.

Latvijas policija tika izveidota drīz pēc Latvijas Republikas proklamēšanas – 1918.gada 5.decembrī, kad Tautas padome apstiprināja Pagaidu noteikumus par iekšējās apsardzes organizēšanu. Izveidot policiju uzticēja Jēkabam Ievam, kas pirms tam bija Sanktpēterburgas Pēterhofas apriņķa priekšnieks. 1918.gada decembrī tika iecelti gandrīz visi prefekti un apriņķu priekšnieki ar plašām pilnvarām un tiesībām, jo tiem no vācu okupācijas varas bija jāpārņem visas civilās iestādes.

1991.gadā pieņemtais likums “Par policiju” nosaka, ka policija ir apbruņota militarizēta valsts vai pašvaldības institūcija, kuras pienākums ir aizsargāt personu dzīvību, veselību, tiesības un brīvības, īpašumu, sabiedrības un valsts intereses no noziedzīgiem un citiem prettiesiskiem apdraudējumiem.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!