• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par Eiropas Savienības fondu vēl sekmīgāku apguvi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2008., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/184088

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot Latvijas policijas darbiniekus 90.gadadienā

Vēl šajā numurā

22.11.2008., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par Eiropas Savienības fondu vēl sekmīgāku apguvi

 

Finanšu ministrs Atis Slakteris ir iepazinies ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) īstenotajiem projektiem ceļu infrastruktūras uzlabošanai un kultūras mantojuma saglabāšanai. Pārņemot turpmāk savā pārziņā Eiropas Savienības fondu jautājumus, finanšu ministrs Atis Slakteris norāda: “Eiropas Savienības fondu apguve ir šīs valdības prioritāte. Var atlikt tikai dažas programmas.”

Centrālās finanšu un līguma aģentūras speciālisti ministru informēja, ka 2004.–2006.gada plānošanas periodā īstenoti 99 ERAF projekti Latvijas ceļu infrastruktūras uzlabošanai par kopējo summu vairāk nekā 100 miljoni latu, no kuriem ERAF līdzfinansējums bijis 60 miljoni latu. Fonda līdzekļi novirzīti pirmās kategorijas autoceļu tīkla atjaunošanai, lai nodrošinātu galveno ekonomiskās attīstības centru savstarpējo savienojamību un pievienošanu TENT-T tīklam (Transeiropas tīkls). Ar ERAF līdzfinansējumu veikti pasākumi pilsētu transporta sistēmu efektivitātes paaugstināšanai, lai izveidotu efektīvu sabiedriskā transporta modeli, uzlabotu satiksmes plānošanu un vadību, kā arī paaugstinātu atbilstību vides standartiem.

Finanšu ministrs A.Slakteris uzsver: “Noslēdzot iepriekšējo plānošanas periodu, ir jāizvērtē ne tikai procenti un summas, ko esam apguvuši, bet arī jāanalizē, vai esam sasnieguši stratēģiskos mērķus, kas tika izvirzīti. Eiropas Savienības līdzfinansējums viennozīmīgi ir mūsu attīstības nauda. Tā jāizmanto laikus un pārdomāti. Īpaši svarīga ir ceļu infrastruktūra. Esmu gandarīts, ka, attīstot transporta un ceļu nozari, tiek rasti papildu risinājumi finansējuma piesaistei. Viens no spilgtākajiem piemēriem ir valsts un privātā partnerība, kas spēj nodrošināt ilgtermiņa investīcijas kvalitatīvos pakalpojumos.”

Ministrs iepazinās ar pirmo valsts un privātās partnerības projektu “Autoceļa E 77/A2 posms Rīgas apvedceļš – Sēnīte”. Izmantojot valsts un privātās partnerības modeli, viena līguma ietvaros tiks nodrošināta autoceļa projektēšana, būvniecība, finansēšana un uzturēšana.

Finanšu ministrs vērtēja arī plānotos pasākumus Siguldas vēsturiskā centra rekonstrukcijai, kas tiks īstenoti ERAF projekta ietvaros, kura kopējās izmaksas ir 835 tūkstoši latu, no tiem 656 tūkstoši ir ERAF finansējums, 25 tūkstoši ir Latvijas valsts budžeta dotācijas, bet 153 tūkstoši – Siguldas novada domes līdzfinansējums. Pārlūkojot plānoto projektu, finanšu ministrs uzsver: “Arī tūrisma nozare nav izņēmums un šobrīd piedzīvo grūtus laikus. Tāpēc ir nozīmīgi atbalstīt tādu starptautiska līmeņa apskates objektu kā Siguldas pilsdrupas. Ar Eiropas Savienības līdzekļiem Sigulda spēs būtiski paplašināt piedāvāto tūrisma pakalpojumu klāstu.”

Ilggadējās sadarbības ietvaros A.Slakteris valsts svētku nedēļā apciemoja Inčukalna bērnu nama audzēkņus un apskatīja arī par Finanšu ministrijas darbinieku ziedotajiem līdzekļiem izremontēto jauniešu māju.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!