• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas 90.gadadienai veltītu jubilejas žurnālu "Es mīlu savu Latviju". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.2008., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183706

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par svinībām Maskavā

Vēl šajā numurā

12.11.2008., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas 90.gadadienai veltītu jubilejas žurnālu “Es mīlu savu Latviju”

Valsts prezidenta kanceleja un izdevniecība “Žurnāls Santa” sagatavojusi Latvijas 90.gadadienai veltītu jubilejas žurnālu “Es mīlu savu Latviju”, kura pirmos eksemplārus sestdien, 8.novembrī, Cēsīs saņēma Latvijas 90.gadadienas svētku koncerta apmeklētāji. Kopumā žurnāls izdots 33 tūkstošus lielā tirāžā, un to dāvanā saņems visi Latvijas 90.gadadienai veltīto svētku koncertu apmeklētāji Cēsīs, Liepājā, Jelgavā, Rēzeknē un Rīgā.

Izdevums veidots deviņās nodaļās, katru nodaļu veltot vienai Latvijas desmitgadei – svarīgākajam politikā, ekonomikā, sportā, kultūrā, modē un sadzīvē. 10.nodaļa veltīta Latvijas nākotnes vīzijai – idejām, mērķiem un iecerēm par to, ko Latvijai būtu jāpaveic nākamajos 90 gados.

“Latvijas valsts lielākā vērtība ir tās tauta un valoda. Latvija ir jāsaglabā kā vienīgā vieta pasaulē, kur tiek kopts un saudzēts latviskums, taču mūsdienās to nevar izdarīt ar pavēlēm vai rīkojumiem. Valsts uzdevums ir palīdzēt iedzīvotājiem radīt vidi, kur katrs jūtas pārliecināts par savu vietu un spējām konkurēt globālajā pasaulē. To iespējams izdarīt, tikai prasmīgi izmantojot Latvijas lielāko bagātību – talantīgus cilvēkus un gaišus prātus, veidojot intelektuālu, radošu un brīvu sabiedrību,” žurnālā uzsver Valsts prezidents Valdis Zatlers.

“Kad septembrī Valsts prezidenta kanceleja uzrunāja mūs kā lielāko nacionālo žurnālu izdevniecību veidot šo žurnālu Latvijas 90 gadu jubilejai, mēs to uztvērām kā izaicinājumu savām patriotiskajām jūtām. Un sapratām, ka vēlamies sniegt šo dāvanu savai valstij. Tāpēc izdevniecība pati apņēmās segt visus radušos žurnāla izgatavošanas izdevumus un aicināja arī savus darbiniekus ziedot savu darbu šim izdevumam. Mēs esam lepni par to, ka spējām vienoties skaistai lietai un izdarīt to atbilstoši izdevniecības augstajiem profesionālajiem standartiem,” visas radošās komandas vārdā saka izdevniecības galvenā redaktore Santa Anča.

Žurnāla tapšanā piesaistīti arī Latvijas autoritatīvākie vēsturnieki, lai vēsturisko precizitāti savienotu ar radošu, mūsdienīgu skatījumu uz labi un mazāk zināmiem notikumiem valsts vēsturē. Izdevumā lielākā uzmanība veltīta cilvēku atmiņām, dzīvesstāstiem un emocijām, kas apkopotas arī no lasītājiem, kuri atsaucās izdevniecības aicinājumam sūtīt savus, savu vecāku vai vecvecāku atmiņu stāstus.

Latvijas 90.gadadienas svinību pasākumi reģionos tiek organizēti, lai valsts dibināšanas jubileju svinētu pēc iespējas plašāk un lai šādi dotu iespēju pēc iespējas lielākam skaitam Latvijas iedzīvotāju apmeklēt svētku pasākumus. Svinības Vidzemes reģionam 8.novembrī notika Cēsīs, Kurzemei – 9.novembrī Liepājā, Zemgalei notiks 15.novembrī Jelgavā, Latgalei – 16.novembrī Rēzeknē.

Svētku pasākumus reģionos organizē Valsts prezidenta kanceleja, sadarbojoties ar vietējām pašvaldībām, tai skaitā programmā paredzot ekumenisko dievkalpojumu, militāro parādi un svētku koncertu.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!