• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iekšzemes kopproduktu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2008., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183641

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par inflāciju valstī oktobrī

Vēl šajā numurā

11.11.2008., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iekšzemes kopproduktu

 

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) ātro novērtējumu, šā gada trešajā ceturksnī iekšzemes kopprodukta (IKP) apjoms, salīdzinot ar 2007.gada trešo ceturksni, ir samazinājies par 4,2%, tādējādi 2008.gada deviņos mēnešos, salīdzinot ar 2007.gada atbilstošo periodu, IKP ir samazinājies par 0,4%.

IKP samazinājumu trešajā ceturksnī atbilstoši CSP informācijai noteica gan ražošanas, gan pakalpojumu nozares lejupslīde, bet jo īpaši produktu nodokļu apjoma kritums.

Finanšu ministrs Atis Slakteris norāda: “Šāda IKP attīstība nozīme dziļāku ekonomikas korekciju, nekā bija gaidīts iepriekš. Notiekošo var raksturot kā strauju pāreju no ekonomikas modeļa, kas balstījās uz parādu veidojoša patēriņa un nekustāmā īpašumu tirgus bumu, uz ilgtspējīgu un konkurētspējīgu tautsaimniecību. Globālā finanšu krīze būtiski apgrūtina šo attīstību, kā arī palielina ekonomiskos riskus. Tādēļ šobrīd īpaši svarīgi ir turpināt aktīvu uzņēmējdarbības stimulēšanu. Nākamā gada budžeta paketē paredzētās izmaiņas nodokļu likumos būtiski samazinās uzņēmumu ienākumu nodokļa efektīvo likmi un padarīs to par zemāko ES valstīs.”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!