• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par ekonomisko situāciju valstī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2008., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183640

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iekšzemes kopproduktu

Vēl šajā numurā

11.11.2008., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par ekonomisko situāciju valstī

 

7.novembrī Valkā finanšu ministrs Atis Slakteris piedalījās “Latvijas Avīzes” un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā rīkotā diskusijā par ekonomisko situāciju valstī. Diskusijā, kuras centrālais jautājums bija algu izlīdzināšanās Latvijā un citās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, bija aicināti piedalīties Latvijas vadošie politiķi.

Finanšu ministrs iepazīstināja klātesošos ar aktuālo situāciju valsts budžetā, pauda savu redzējumu par padomju locekļu skaita samazinājumu valsts kapitālsabiedrībās, norisēm banku sektorā un informēja par valsts atbalsta mehānismiem. A.Slakteris arī aicināja sabiedrību izteikt priekšlikumus par to, kā vēl varētu samazināt izdevumu daļu valsts budžetā un veicināt aktivitāti uzņēmējdarbībā.

Lai arī Latvija jau vairākus gadus ir ES dalībvalsts, patlaban mums neizdodas sasniegt ES vidējo labklājības līmeni zemās produktivitātes dēļ, kas vērojama privātajā un publiskajā sektorā. Produktivitāte Latvijā ir divreiz zemāka nekā vidēji ES, tādēļ, pārdodot preces un pakalpojumus, peļņa, apgrozījums un arī darbinieku algas ir divreiz mazākas. Tiklīdz pieaugs produktivitāte, palielināsies arī mūsu algas. Tam ir nepieciešami divu veidu resursi. Jābūt idejām un jābūt cilvēkiem, kuri iesaistās uzņēmējdarbībā, bet valstij šīs iniciatīvas jāveicina,” diskusijā sacīja A.Slakteris.

Faktors, kas negatīvi ietekmē cenu pieaugumu Latvijā, ir svārstības energoresursu un finanšu tirgū. Šī iemesla dēļ cenu izlīdzināšanās ar ES vecajām dalībvalstīm varētu nebūt iespējama tuvāko desmit gadu laikā, norādījis ministrs.

Tomēr sarunas laikā ministrs akcentēja, ka pašreiz ikvienam uzņēmējam tiek dotas iespējas izmantot savu potenciālu, lai veiksmīgi attīstītu savu uzņēmumu un atrisinātu grūtības. Kā vienu no apliecinājumiem A.Slakteris minēja izmaiņas uzņēmuma nodoklī, kur paredzēti atvieglojumi uzņēmumiem, kuri iegulda peļņu savā modernizācijā un attīstībā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!