• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par prāta sporta spēlēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.11.2008., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/183377

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas budžeta samazināšanu

Vēl šajā numurā

06.11.2008., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par prāta sporta spēlēm

 

Jāveicina cilvēku interese un zināšanas par prāta sporta spēlēm, jo tās attīsta stratēģisku un radošu domāšanu. Tā uzskata Sporta apakškomisijas deputāti, kuri 4.novembrī tikās ar prāta sporta spēļu dzīves organizētājiem Latvijā.

“Šis gads sporta dzīvē nozīmīgs ar Pirmajām pasaules prāta sporta spēlēm. Prāta sporta spēles kļūst aizvien populārākas visā pasaulē, un arī Latvijai jādomā par to popularizēšanu un iespējām plašāk pielietot izglītības programmās,” uzskata apakškomisijas priekšsēdētājs Dzintars Ābiķis.

Asociācijas “Domāšanas attīstība” viceprezidents Uldis Grāvītis deputātus informēja, ka, spēlējot prāta spēles, tiek attīstīta cilvēka domāšana un uzlabota atmiņa. Tāpēc pašlaik Dobelē eksperimentālā kārtā sākumskolas skolēniem ir prāta spēļu nodarbības un tiek veidota programma studentiem.

Oktobrī Pekinā notikušajās Pirmajās pasaules prāta sporta spēlēs piedalījās sportisti no 143 valstīm. Latvijas pārstāvji startēja trīs disciplīnās – bridžā, dambretē un šahā. Medaļu sadalījuma kopvērtējumā Latvija ieguvusi ļoti augsto 10.vietu, tādā veidā apsteidzot ne tikai kaimiņvalstis Lietuvu un Igauniju, bet arī ASV.

Asociācijas “Domāšanas attīstība” prezidents Pēteris Freidenfelds uzsvēra, ka prāta spēļu popularizēšanā liela loma ir masu medijiem.

Tikko Dobelē noslēgušās 8.prāta sporta spēles “Zemgale”, kuras pulcēja 550 dalībniekus. Vislielāko dalībnieku piekrišanu guva šaha, dambretes, sporta orientēšanās, bridža un zolītes sacensības. Pasākuma ietvaros notika arī seminārs pedagogiem par radošu un stratēģisku domāšanu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!