• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 10. augusta sēdē (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.1999., Nr. 253/254 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18324

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par un ap Satversmes tiesu

Vēl šajā numurā

11.08.1999., Nr. 253/254

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 10. augusta sēdē

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Rīgas Aviācijas universitātes kā valsts dibinātas augstskolas likvidāciju". Valdība akceptēja rīkojumu, kas paredz, ka saskaņā ar Augstskolu likuma 11. pantu, kā arī ņemot vērā Rīgas Aviācijas universitātes reorganizācijas komisijas (izveidota ar Ministru kabineta 1999.gada 25.jūnija rīkojumu Nr.302 "Par Rīgas Aviācijas universitātes reorganizāciju") 1999.gada 21.jūlija priekšlikumu, likvidēt Rīgas Aviācijas universitāti kā valsts dibinātu augstskolu. Izglītības un zinātnes ministrijai uzdots līdz 1999.gada 20.augustam izveidot Rīgas Aviācijas universitātes likvidācijas komisiju universitātes finansiālās darbības izvērtēšanai un likvidācijai, un Rīgas Aviācijas universitātes izpilddirektoram Jānim Zvanītājam uzdots nodot savas funkcijas likvidācijas komisijas priekšsēdētājam. Izglītības un zinātnes ministrijai, lai nodrošinātu Augstskolu likuma 55.panta nosacījumu izpildi — izglītības ieguvi studiju programmā vai augstskolā —, līdz 1999.gada 1.septembrim uzdots nodrošināt iespējas studējošajiem apgūt Rīgas Aviācijas universitātes studiju programmas citās Latvijas augstskolās. Izglītības un zinātnes ministrijai, saskaņojot ar Finansu ministriju, Rīgas Aviācijas universitātei 1999.gada valsts budžeta apakšprogrammas "Augstskolas" ietvaros paredzētos līdzekļus uzdots nodot turpmākajiem studiju programmu īstenotājiem. Atļauts Izglītības un zinātnes ministrijai nodot likvidējamās Rīgas Aviācijas universitātes mantu, kas nav pārdota un palikusi pēc norēķināšanās ar darbiniekiem un kreditoru prasību apmierināšanas, citām valsts dibinātajām augstskolām. Par spēku zaudējušu atzīts 1999.gada 25.jūnija Ministru kabineta rīkojums Nr.302 " Par Rīgas Aviācijas universitātes reorganizāciju".

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Universitātes un Latvijas Medicīnas akadēmijas reorganizāciju". Saskaņā ar Augstskolu likuma 11.panta pirmo daļu ar 1999.gada 1.septembri paredzēts uzsākt Latvijas Universitātes un Latvijas Medicīnas akadēmijas reorganizāciju, pievienojot Latvijas Medicīnas akadēmiju Latvijas Universitātei. Paredzēts, ka reorganizētā Latvijas Universitāte ir Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā un ir Latvijas Medicīnas akadēmijas tiesību un saistību pārņēmēja. Ar reorganizāciju saistītie izdevumi tiks segti no valsts budžeta līdzekļiem, kas piešķirti Latvijas Universitātei un Latvijas Medicīnas akadēmijai.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par akciju sabiedrības "Rīgas komercbanka" sanāciju. Nolemts paredzēt akciju sabiedrības "Rīgas komercbanka" sanācijai vienu miljonu latu, to skaitā: atļauts finansu ministram kapitalizēt Zviedrijas valdības dāvinājuma līdzekļus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Skrundas radiolokācijas apkārtnes vides rehabilitācijas un Krievijas militāro pensionāru repatriācijas fondam 11 608 553 Zviedrijas kronas (ekvivalents 843 280 latu) un 22 681 ASV dolāru — akciju sabiedrības "Rīgas komercbanka" sanācijai; trūkstošo summu 156 720 latu finansu ministram uzdots segt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Nolemts likvidēt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Skrundas radiolokācijas apkārtnes vides rehabilitācijas un Krievijas militāro pensionāru repatriācijas fondu. Noteikts, ka akciju sabiedrības "Rīgas komercbanka" akcijas pārvalda Finansu ministrija. Finansu ministram no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem uzdots piešķirt līdzekļus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Skrundas radiolokācijas apkārtnes vides rehabilitācijas un Krievijas militāro pensionāru repatriācijas fonda likvidācijas izpildei.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!