• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemkopības ministra darba vizīti Krievijas Federācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2008., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182981

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Svētā Apustuļa Andreja Pirmsauktā relikvijām Rīgā

Vēl šajā numurā

28.10.2008., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zemkopības ministra darba vizīti Krievijas Federācijā

 

23. un 24.oktobrī zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, Zemkopības ministrijas (ZM) nozares padomnieks Latvijas vēstniecībā Krievijā Aivars Graudiņš, Latvijas Piena ražotāju asociācijas padomes priekšsēdētāja Ilze Aizsilniece, Lauksaimniecības statūtsabiedrību asociācijas valdes priekšsēdētājs Jūlijs Beļavnieks un lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības “Trikāta KS” valdes loceklis Uldis Krievārs tikās ar Sanktpēterburgas piena nozares pārstāvjiem.

Vizītes laikā Latvijas delegācijas pārstāvji tikās ar Sanktpēterburgas Likumdošanas sapulces Rūpniecības ekonomikas un īpašuma komitejas priekšsēdētāju Aleksandru Oļhovski, Sanktpēterburgas Rūpniecības ekonomiskās attīstības un tirdzniecības komitejas priekšsēdētāju Alekseju Sergejevu, kā arī ar Ļeņingradas apgabala Agrorūpniecības un zivsaimniecības komitejas pārstāvjiem. Latvijas un Krievijas Federācijas (KF) amatpersonas, sabiedrisko organizāciju pārstāvji un pārstrādātāji pārrunāja situāciju piena nozarē abās valstīs un turpmāko sadarbību.

Tāpat Latvijas delegācija tikās ar lielāko Krievijas piena pārstrādes uzņēmumu un veikalu ķēžu pārstāvjiem, lai dalītos pieredzē un diskutētu par aktuāliem jautājumiem piena nozarē. Krievijas piena pārstrādātāji un tirgotāji vēlējās vairāk uzzināt par Latvijā ražotajiem piena produktiem un izteica ieinteresētību turpmākā sadarbībā.

Tikšanās laikā tika spriests par Eiropas Savienības (ES) un valsts atbalstu Latvijas piensaimniekiem un kooperatīviem, kā arī Krievijas piena nozares pārstāvji izteica vēlmi piedāvāt valsts iedzīvotājiem Latvijas kooperatīvu pienu un piena produktus.

Tikšanās noslēgumā Sanktpēterburgas pārstāvji izteica gatavību veicināt sadarbību ar Latviju piena nozarē gan valstiskā, gan uzņēmumu līmenī. Jau nākamā gada sākumā plānota Krievijas piena nozares pārstāvju vizīte Latvijā, lai iepazītos ar Latvijas kooperatīvu darbību un to ražoto produkciju.

M.Rozes, A.Graudiņa, I.Aizsilnieces, J.Beļavnieka un U.Krievāra vizīte Sanktpēterburgā notika pēc Latvijas piena nozares sabiedrisko organizāciju un kooperatīvu pārstāvju ierosinājuma, lai veicinātu un attīstītu Latvijā ražotu piena produktu eksportu.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!