• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas sēdē: 2008.gada 20.oktobrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2008., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182703

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2008.gada 16.oktobrī

Vēl šajā numurā

22.10.2008., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2008.gada 20.oktobrī

 

SM: Par universālā pasta pakalpojuma pieejamību un sniegšanas nepārtrauktību

Lai nodrošinātu universālā pasta pakalpojuma pieejamību un sniegšanas nepārtrauktību, 20.oktobrī valdības komitejā skatīja jauno Pasta likumu. Tas paredz abonētās preses piegādes un universālā pasta pakalpojuma zaudējumu kompensācijas mehānismu, tādējādi garantējot, ka universālā pasta pakalpojuma tarifi netiks strauji mainīti. Iekļaujot abonētās preses piegādi universālajā pakalpojumā, tiks saglabāta šā pakalpojuma pieejamība visiem valsts iedzīvotājiem par samērīgām cenām, vienlaikus kompensējot zaudējumus pakalpojuma sniedzējam.

Likumprojektā precizēta terminoloģija, kā arī definēti līdz šim trūkstošie jēdzieni un iekļauts pašreiz trūkstošs atsevišķu jautājumu regulējums. Normatīvais akts paredz sūdzību izskatīšanas kārtību, nosaka pakalpojumu lietotāju pienākumus un tiesības, bet neuzliek papildu administratīvo slogu. Ar to tiek vienkāršota vispārējās atļaujas saņemšanas kārtība, jo komersantam tiks piešķirtas tiesības sākt pasta pakalpojumu sniegšanu uzreiz pēc reģistrācijas paziņojuma nosūtīšanas, negaidot īpašu Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) lēmumu.

Jaunā Pasta likuma izstrādē ņemti vērā konkurences veicināšanas principi, piemērojot caurskatāmas, nediskriminējošas un samērīgas regulēšanas procedūras, kā arī pasta pakalpojumu lietotāju interešu aizsardzības principi. Tas nosaka vienotu tiesisko regulējumu pasta pakalpojumu sniegšanas jomā visiem pasta pakalpojumu tirgus dalībniekiem – jaunais regulējums attieksies ne tikai uz VAS “Latvijas Pasts” (LP), bet arī citiem komersantiem, kas sniedz pasta pakalpojumus, piemēram, kurjeru, eksprespasta kompānijām u.tml.

Lai pilnībā izveidotu nozares tiesisko regulējumu, MK un SPRK pēc likuma stāšanās spēkā vēl jāizdod vairāki noteikumi, kārtības, procedūras un metodikas.

Lai saglabātu preses piegādes pakalpojumus laukos līdz likuma pieņemšanas un stāšanās spēkā laikam, valdība 30.septembra sēdē ir pieņēmusi lēmumu par VAS “Latvijas Pasts” preses izdevumu piegādes pakalpojumu sniegšanas lauku apvidos radīto zaudējumu kompensēšanu par 2008. un 2009.gadu.

 

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!