• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par vietējo pašvaldību administratīvo teritoriju noteikšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2008., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182653

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par valsts tiešajiem maksājumiem lauksaimniekiem

Vēl šajā numurā

21.10.2008., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par vietējo pašvaldību administratīvo teritoriju noteikšanu

 

Atbilstoši Ministru kabineta (MK) dotajam pilnvarojumam reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns 17.oktobrī Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai iesniedza priekšlikumus par vietējo pašvaldību administratīvo teritoriju noteikšanu Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojektā pirms tā izskatīšanas Saeimā 3.lasījumā.

Saeimā 2.lasījumā atbalstītais likumprojekts paredz, ka vietējo pašvaldību administratīvās teritorijas nosaka Saeima.

Ministru kabinets 7.oktobrī pilnvaroja ministru iesniegt izskatīšanai Saeimā priekšlikumus par vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālo iedalījumu atbilstoši 2007.gada 4.septembra valdības noteikumos paredzētajam. Valdības noteikumi nosaka 103 novadu un deviņu republikas pilsētu izveidi.

Ministru kabinets, izstrādājot vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālā iedalījuma noteikumus, ir nodrošinājis visaptverošas konsultācijas ar pašvaldībām un veicis pašvaldību izteikto priekšlikumu kompleksu izvērtējumu atbilstoši likumā noteiktajam administratīvi teritoriālās reformas mērķim.

Konsultācijas ar pašvaldībām ir būtiska un neatņemama reformas procesa sastāvdaļa, lai nodrošinātu tiesiska vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālā iedalījuma noteikšanu.

Kā akcentē ministrs E.Zalāns, jebkuri priekšlikumi par vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālo iedalījumu, kas sagatavoti, neievērojot normatīvajos aktos paredzēto procedūru un neveicot atbilstošas konsultācijas ar pašvaldībām, var izraisīt Satversmes 1.panta un Eiropas Vietējo pašvaldību hartas 5.panta pārkāpumu, tādējādi apdraudot reformas norises tiesiskumu.

Likums nosaka, ka administratīvi teritoriālā reforma ir jāpabeidz līdz 2009.gada vietējo pašvaldību vēlēšanām. Patlaban ir izveidoti 37 novadi.

 

Dace Kārkliņa, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!