• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sportistu invalīdu prēmēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2008., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182459

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts sociālo pabalstu indeksēšanu

Vēl šajā numurā

16.10.2008., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sportistu invalīdu prēmēšanu

 

Vienotu kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem paraolimpiskajā sportā, jānosaka valdības līmenī. Par to 14.oktobrī, tiekoties ar Latvijas Paraolimpiskās komitejas vadību, vienojās Saeimas Sporta apakškomisijas deputāti.

Apakškomisijas priekšsēdētājs Dzintars Ābiķis izteica vislielāko atzinību un apbrīnu par sportistu panākumiem, šovasar Pekinā paraolimpiskajās spēlēs izcīnot trīs medaļas. Apakškomisijas deputāti pauda gatavību atbalstīt komitejas iniciatīvas nozares sakārtošanā.

Patlaban prēmiju apmērs paraolimpiskās kustības un “lielā sporta” pārstāvjiem ir ļoti atšķirīgs. Latvijas Paraolimpiskās komitejas prezidents Valdis Nagobads izteicās, ka uz šo brīdi viņi nepretendē uz vienādām naudas balvām. Taču jāizveido skaidra sistēma, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem paraolimpiskajā sportā. Kritēriji un maksimālie naudas balvas apmēri jānosaka atsevišķos Ministru kabineta noteikumos.

Šobrīd noteikts, ka par olimpiskajās spēlēs iegūtu zelta medaļu sportistam var piešķirt līdz 100 tūkstošiem latu. Savukārt neolimpiskajos individuālajos sporta veidos un disciplīnās startējošiem sportistiem par kompleksās sporta sacensībās, kas notiek ne biežāk kā reizi četros gados, iegūto pirmo vietu piešķir līdz 20 tūkstošiem latu.

Aigaram Apinim, kurš Pekinā paraolimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu diska mešanā un sudraba godalgu lodes grūšanā, plānots piešķirt naudas balvu 20 000 latu apmērā. Savukārt Edgars Bergs par lodes grūšanā izcīnīto sudraba medaļu varētu saņemt 10 000 latu naudas balvu. Paredzēts, ka Nacionālā sporta padome par to oficiāli lems novembrī.

Kā zināms, Pekinas paraolimpiskajās spēlēs Latvijas komanda neoficiālajā medaļu vērtējumā 147 valstu konkurencē izcīnījusi augsto 45.vietu, apsteidzot gan Lietuvu, gan Igauniju. Latviju kopumā pārstāvēja 17 sportisti, kuri piedalījās ne tikai vieglatlētikas disciplīnās, bet arī džudo, poverliftingā un sēdvolejbolā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!