• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrija :. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.08.1999., Nr. 248/250 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18243

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija :

Vēl šajā numurā

06.08.1999., Nr. 248/250

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrija :

Par cīņu pret kontrabandas precēm

Lai sekmīgāk risinātu jautājumu par Latvijas iekšējā tirgus aizsardzību no kontrabandas preču ieplūšanas, iekšlietu ministrs Mareks Segliņš ir iecerējis tikties ar akcizēto un citu preču ražotājiem un izplatītājiem Latvijā.

Negodīgā konkurence, ko rada kontrabandas preču tirdzniecība, nodara milzīgus zaudējumus ne tikai legālajiem ražotājiem, bet arī valstij, jo būtiski samazina nodokļu ieņēmumus valsts kasē.

Trešdien, 4. augustā, iekšlietu ministrs tikās ar "House of Prince Rīga" direktoru Vladimiru Čamānu, viņš demonstrēja ministram 11 dažādu marku cigarešu paciņas, ko personīgi iegādājies dažādos kioskos Rīgas Centrāltirgū. Tās visas bija kontrabandas cigaretes, par kurām valstij nav maksāti nodokļi. Turklāt kiosku skatlogos bija ievietota lielākoties "House of Prince Rīga" ražotā produkcija, par ko ir samaksāts akcīzes nodoklis, taču pārdevējs pēc pieprasījuma izsniedza nelegāli ievesto preci.

Iekšlietu ministrs vienojās ar "House of Prince Rīga" direktoru, ka viņš varētu Iekšlietu ministrijai iesniegt priekšlikumus un informāciju par reālo situāciju kontrabandas cigarešu izplatībā Latvijā.

M.Segliņš uzskata, ka būtu lietderīgi drīzumā parakstīt vienošanos par sadarbību ar akcizēto preču ražotājiem, lai uzlabotu policijas un citu IeM dienestu darbu cīņā ar kontrabandu. Tāpēc ministrs ieplānojis arī tikšanos ar spirta un naftas produktu ražotājiem un izplatītājiem Latvijā.

 

Par sarunu ar mūzikas producentiem

Trešdien, 4. augustā, iekšlietu ministrs Māreks Segliņš tikas ar Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes locekļiem Elitu Mīlgrāvi (SIA "Mikrofona ieraksti"), Aivaru Hermani (SIA "Remix" producentu grupa) un Andri Mellakaulu ("Warner Music Europe"). Tikšanās mērķis bija pārrunāt situāciju Latvijas mūzikas industrijā, kas cieš no pirātisko audioierakstu tirdzniecības, kuras dēļ valsts zaudē vismaz 5,4 miljonus latu PVN nodokļa. Turklāt tā ir tikai daļa no zaudētajiem nodokļiem, kas nenonāk valsts kasē, jo dažādās tirdzniecības vietās tiek pārdotas nelegāli ražotas un kontrabandas ceļā ievestas kasetes un kompaktdiski.

Pēc šīs sarunas iekšlietu ministrs uzdevis Valsts policijas priekšniekam Jurim Rekšņam iecelt konkrētu amatpersonu, kas būs atbildīga par cīņu ar autortiesību un blakusīpašumu saturošo priekšmetu (CD, videokasešu, MC, CD–R, CD–ROM utt.) nelegālo tirdzniecību. Savukārt LaMPA pārstāvji apsolīja iekšlietu ministrijai palīdzēt profesionāli sagatavot ministrijas darbiniekus, pieaicinot autortiesību ekspertus.

Tuvāko divu nedēļu laikā starp Iekšlietu ministriju un Latvijas Mūzikas producentu apvienību tiks parakstīta vienošanās par sadarbību autortiesību un blakusīpašumu tiesību aizsardzībā.

Iekšlietu ministrijas

Preses un sabiedrisko attiecību

departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!