• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Parlamenta deputātu darbības finansēšanas kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2008., Nr. 159 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182298

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Administratīvo pārkāpumu kodeksā

Vēl šajā numurā

14.10.2008., Nr. 159

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Parlamenta deputātu darbības finansēšanas kārtību

 

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija 8.oktobrī nolēma sagatavot grozījumus Eiropas Parlamenta (EP) deputātu darbības finansēšanas kārtības likumā, nosakot, ka EP deputāti no Latvijas, kurus nākamgad atkārtoti ievēlēs EP, varēs izvēlēties, vai atalgojumu saņemt no Latvijas vai Eiropas Savienības (ES) budžeta.

Grozījumi likumā nepieciešami, jo nākamgad pēc EP vēlēšanām spēkā stāsies EP deputātu nolikums, kura mērķis ir izlīdzināt algu atšķirības un padarīt pārredzamākus maksājumus EP deputātiem.

Patlaban no Latvijas ievēlētie EP deputāti no Saeimas budžeta līdzekļiem saņem algu, kas piesaistīta vidējai sabiedriskajā sektorā strādājošo darba samaksai, piemērojot koeficentu 3,2. EP deputātu nolikums paredz, ka EP deputātu alga ir 38,5 procenti no Eiropas Kopienu tiesas tiesneša pamatalgas.

EP deputātu nolikumā deputātiem paredzētas arī dažādas sociālās garantijas, piemēram, pārejas pabalsts, vecuma pensija, invaliditātes pensija un apgādnieka zaudējuma pensija.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!