• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par garantēto atlīdzības slieksni ES valstu noguldītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.2008., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182139

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nabadzības un sociālās atstumtības izskaušanu Eiropā

Vēl šajā numurā

09.10.2008., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par garantēto atlīdzības slieksni ES valstu noguldītājiem

 

7.oktobrī Luksemburgā notika ES Ekonomikas un finanšu jautājumu ministru padomes (ECOFIN) sanāksme, kur tika nolemts palielināt noguldījumu drošības garantijas minimālo līmeni līdz 50 tūkstošiem eiro. Šāds lēmums pieņemts, lai celtu Eiropas Savienības iedzīvotāju uzticību banku sektoram.

Šis lēmums bija svarīgs, lai stiprinātu savstarpējo uzticību finanšu tirgus dalībniekiem kopumā,” uzsver finanšu ministrs Atis Slakteris un akcentē, ka noguldījumu drošība ir aktuāla gan Eiropā, gan Latvijā. Pašreiz likums par noguldījumu garantijām Latvijā nosaka, ka no 2008.gada 1.janvāra garantētā atlīdzība ir noguldījuma apmērā, bet ne lielāka par 20 tūkstošiem eiro. ECOFIN sanāksmē pieņemtais lēmums nozīmē, ka ES dalībvalstīm vismaz uz vienu gadu garantētās atlīdzības slieksnis jāpalielina līdz 50 tūkstošiem eiro.

Tāpat ECOFIN sanāksmes dalībnieki pieņēma lēmumu, ka dalībvalstis nacionālajā līmenī joprojām pašas varēs lemt par atbilstošāko instrumentu pielietojumu finanšu sistēmas stabilizēšanai, koordinējot darbības ES ietvarā.

ECOFIN ir viens no svarīgākajiem ES Padomes veidojumiem, kas sastāv no dalībvalstu ekonomikas vai finanšu ministriem. ECOFIN nodarbojas ar ekonomikas un finanšu jautājumiem – ekonomikas politikas koordināciju, ekonomisko uzraudzību, dalībvalstu budžeta politikas un valsts finanšu monitoringu u.c.

Formālās ECOFIN sanāksmes notiek reizi mēnesī Briselē vai Luksemburgā, bet reizi pusgadā sanāksmes notiek arī tobrīd prezidējošajā valstī.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!