• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Dānijas parlamentāriešu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.2008., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182122

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunsagatavoto Augstākās izglītības likumu

Vēl šajā numurā

09.10.2008., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Dānijas parlamentāriešu vizīti Saeimā

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Jānis Eglītis un komisijas deputāti 6.oktobrī tikās ar Dānijas Karalistes parlamenta (Folketinga) Ārlietu komisijas delegāciju Gites Lillelundes-Bekes vadībā.

Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs J.Eglītis atzina, ka Dānija mūsu valstij sniegusi lielu palīdzību ceļā uz neatkarību, un akcentēja daudzpusīgo sadarbību un kopīgās intereses ārpolitikas, tehnoloģiju un izglītības jomā, kā arī sadarbojoties Baltijas jūras reģionā.

Arī Dānijas parlamenta Ārlietu komisijas priekšsēdētāja atzinīgi novērtēja abu parlamentu kontaktus un uzsvēra, ka ir būtiski regulāri tikties, lai apmainītos ar informāciju un veidotu kopīgu pozīciju svarīgos ārpolitikas jautājumos.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja Eiropas Savienības (ES) drošības un aizsardzības politiku un rīcību starptautisko notikumu, tostarp Gruzijas un Krievijas konflikta, kontekstā. “Cik vienoti mēs būsim, tik liela būs arī mūsu ietekme,” sacīja komisijas deputāte Vaira Paegle. Parlamentārieši norādīja uz turpmāko ES paplašināšanos kā būtisku aspektu Eiropas drošībai.

Saeimas Ārlietu komisijas deputāti minēja, ka attiecībās ar Krieviju jāatrod vidusceļš, sekmējot starptautisko normu ievērošanu Krievijā un izvairoties no tās starptautiskās izolācijas.

Puses arī runāja par kopīgas ES enerģētikas politikas veidošanu un atjaunojamo energoresursu izmantošanu, kas palīdzētu mazināt klimata pārmaiņas. Tikšanās dalībnieki atzina, ka jādomā, kā izmantot ES un Krievijas savstarpējo atkarību energoapgādē. Krievijai nav drošāka un stabilāka sadarbības partnera kā ES, akcentēja J.Eglītis.

Atbildot uz dāņu kolēģu jautājumiem, komisijas deputāti informēja par nepilsoņu stāvokli Latvijā un stāstīja par naturalizācijas palēnināšanos, ko radījusi iespēja nepilsoņiem bez vīzām ceļot gan uz Šengenas valstīm, gan uz Krieviju.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!