• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likuma grozījumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.2008., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/ta/id/182120

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Informācija par 2008. gada 2. oktobra sēdi

Vēl šajā numurā

09.10.2008., Nr. 157

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likuma grozījumiem

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija 7.oktobrī nolēma lūgt Ministru kabinetam līdz šā gada 20.oktobrim paust viedokli par grozījumiem Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā.

“Lūgsim valdību vēlreiz izvērtēt savus priekšlikumus un piedāvāt jaunus, bet šoreiz jau saistībā ar Valsts prezidenta izteiktajiem iebildumiem,” norādīja komisijas priekšsēdētājs Oskars Spurdziņš.

Komisija otrreiz caurlūkoja Valsts prezidenta Saeimai atgrieztos grozījumus Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā. Grozījumi paredz, ka atsavināšanai paredzētā zemesgabala pārdošanas cena atsevišķos gadījumos var būt mazāka par zemes kadastrālo vērtību. Piemēram, ja tiek atsavināts zemes starpgabals, ja tiek izmantotas pirmpirkuma tiesības uz apbūvētu zemesgabalu vai ja valsts vai pašvaldības nekustamais īpašums tiek mainīts pret līdzvērtīgu īpašumu. Tāpat grozījumi paredz, ka zemes atsavināšanas cena var būt zemāka par zemes kadastrālo vērtību atkārtotu izsoļu gadījumā, ja bijušas vairākas nesekmīgas īpašuma izsoles.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!